Flluskë kriptoeko
Tregtim i automatizuar i kriptove

E flluskave të jehonës

Një Flluskë Echo nuk është një koncept i njohur për tregtarët tradicionalë të financave. Në Crypto, koncepti u popullarizua nga tregtari i famshëm i njohur si GCR. Është ideja që një mini-flluskë 'i bën jehonë' një flluske të madhe të mëparshme në një periudhë kohore pasuese. Në vitin 2019, tregjet e Crypto panë një jehonë jetëshkurtër që pasoi tubimin e 2017-ës. Duke pasur parasysh se sa i jashtëzakonshëm u rrit tregu i vitit 2021, shumë tregtarë parashikuan një flluskë të rëndësishme Echo. Shumë prisnin një flluskë jehone në 2024 dhe ciklin real të bumit të tregut në 2025. Megjithatë, pak parashikuan që një Bitcoin Në këtë proces do të arrihej niveli më i lartë i të gjitha kohërave. Shumë tregtarë me përvojë që ende vuanin nga blutë e tregut të ariut përfunduan në margjinat e këtij mitingu.

Shumë nga këta tregtarë me përvojë vazhdojnë të parashikojnë një tërheqje. Altcoins, duke përfshirë Ethereum, kanë parë ende pak vrull. Vëllimet mbeten shumë nën nivelet 2021/22. Konsensusi midis vendasve të kriptove është se ky është një treg i demit 'i mërzitshëm' deri më tani. Megjithatë, monedhat meme kanë vazhduar të tërheqin interes të madh tregu. Bitcoin shfaq forcë befasuese duke vazhduar të shtyjë drejt nivelit të çmimit 70 mijë dollarë, edhe në mungesë të katalizatorëve të rinj të tregut. Nga ana teknike, narrativat e reja vazhdojnë të ndërtohen me rivënie, grumbullime me njohuri zero, shtresa të reja të disponueshmërisë së të dhënave dhe kuletat inteligjente që të gjitha të reklamuara si zhvillime të reja të mëdha.

Duke bërë një hap prapa, fotografia makro mund të mbajë disa të dhëna. Këtë javë, komiteti i politikave të Rezervës Federale, i njohur si Komiteti Federal i Tregut të Hapur (FOMC), vendosi të mbajë të qëndrueshme normat e interesit në 5.25% në 5.50%. Ky vendim vjen në kushtet e shqetësimeve të vazhdueshme për inflacionin, por shifrat e fundit tregojnë shenja lehtësimi. Shpresat e tregut për ulje të mundshme të normave më vonë gjatë vitit janë të larta. Dollari bëhet më i shtrenjtë me norma më të larta interesi, gjë që i bën investitorët të shmangin asetet e rrezikshme si Bitcoin dhe Ethereum. Normat më të ulëta nga ana tjetër çojnë më shumë kapital drejt aktiveve me rrezik. Bitcoin dhe Ethereum të dy u rritën me rreth 4% pas raportit të fundit të inflacionit. TTregjet radicionale i janë përgjigjur gjithashtu këtij njoftimi, me indeksin S&P 500 dhe indeksin Nasdaq Composite që të dy u rritën me rreth 1% dhe 2% përkatësisht në lajme.

Ndoshta tregjet në tërësi shohin diçka që u mungon aktualisht disa tregtarëve me përvojë: konfigurimi po bëhet gjithnjë e më i fortë. Në një mënyrë apo tjetër, Rezerva Federale herët a vonë do të ulë normat. Me zgjedhjet në prag, të dyja partitë kryesore politike në SHBA po bëhen më të hapura në lidhje me kriptomat. Veçanërisht kandidati republikan Donald Trump ka spikatur me shumë komente pro-kriptove gjatë javëve të fundit. Ai është gjithashtu kryesuesi për momentin. Ethereum Spot ETF është gjithashtu në rrugën e duhur për një nisje në shtator. Në mënyrë të qartë, 'risqet' duket se janë të prirur nga ana e sipërme. Nëse tregjet mund të duken të forta në vëllimet aktuale të ulëta, do të jetë interesante të shihet se çfarë mund të ndodhë kur gjërat me të vërtetë fillojnë të lëvizin.

 

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

Bashkohuni me komunitetin/grupin tonë të diskutimit:

Mosmarrëveshje

 

 

DISCLAIMER

Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.