Tregtim i automatizuar i kriptove

Një dhe U krye?

Javën e kaluar tregu mori lajmin se shifrat e inflacionit dolën më të ftohta se sa pritej. Të dhënat bazë të CPI ishin në përputhje me parashikimet në 5.6%, më e lartë se leximi i mëparshëm prej 5.5%. Megjithatë, CPI-ja totale arriti në 5%, më e ulët se sa pritej 5.1%. Si i tillë, aktivet e rrezikut filluan të rriten. Për shkak të varësisë së të dhënave të Fed-it, mund të pritej që këto shifra do të rrisnin ndjeshëm gjasat që Fed të ndalonte rritjen e normës në maj. Megjithatë, Fed ka paralajmëruar më parë kundër heqjes së këmbës nga gazi proverbial shumë shpejt. Minutat e FOMC ndoqën shpejt shifrat e CPI në orën 6:25 UTC dhe e konfirmuan këtë pasi të gjithë anëtarët mbështetën një rritje të propozuar prej 3.5 bps në maj. Disa analistë mendojnë se Fed tani do të jetë një dhe do të përfundojë në maj. Inflacioni bazë së shpejti do të jetë në prirje në 5% në nivel vjetor dhe me një normë 1.5% të Fondeve Federale, tregu po shikon një normë reale të Fondeve Federale prej 1.5%. Në të kaluarën, një normë reale prej 2023% është provuar të jetë mjaft kufizuese për të vrarë inflacionin dhe ekonominë bashkë me të. Ky ngadalësim i ekonomisë mbështetet nga Fed, i cili deklaroi në FOMC se ata presin një recesion të butë duke filluar nga viti 1980. Megjithatë, përdorimi i tyre i fjalës i butë është vënë nën shqyrtim, duke marrë parasysh se kurba e rendimentit është aktualisht më e përmbysur si ka qenë që nga vitet XNUMX.

Muajt ​​e fundit, Crypto si një klasë aktivesh nuk ka qenë e lidhur ngushtë me tregjet e tjera makro dhe gjithashtu kishte rrezikun e vet të ngjarjes pas lëshimit të përmirësimit Shapella të Ethereum javën e kaluar. Ky përmirësim përfundoi kalimin nga Dëshmia e Punës (PoW) në Prova e aksioneve (PoS) dhe i lejoi përdoruesit të tërhiqnin ETH-në e tyre të aksioneve dhe shpërblimet përkatëse. Shumë supozuan se kjo do të krijonte presion të shitjes mbi Ethereum pasi ata që ishin në pjesën e përparme të radhës për t'u tërhequr do të shisnin spot, ndërsa ata më pas do të mbronin nëpërmjet perps dhe të ardhmes. Ethereum pa një ulje çmimi në pritje të kësaj ngjarje, pasi ETH nuk performoi më mirë BTC në javët e fundit. Megjithatë, reagimi aktual ndaj ngjarjes ishte krejt i kundërt, pasi Ethereum ka fituar rreth 13% në Bitcoin nga nivelet më të ulëta të së mërkurës.

Nga një perspektivë teknike, momenti rritës nga kalimi i MA9 mbi MA50 në afatin kohor ditor u zhvillua pasi Bitcoin më në fund u rrit mbi 30,000 dollarë. Demat tani do të shpresojnë që ky tubim të vazhdojë drejt rezistencës tjetër kryesore rreth 32,000 dollarë. Një tregues kryesor që mbështet këtë skenar është se MACD kohët e fundit kaloi linjën e tij të sinjalit. Herën e fundit që ndodhi kjo, Bitcoin u rrit me 42%. Ndjenja e tregut është kryesisht rritëse për momentin. Kur ky është rasti, është e rëndësishme të mos kesh shikim të verbër, duke pasur parasysh se nuk ka pasur një korrigjim të madh që nga mesi i marsit; një tërheqje me siguri mund të jetë gjithashtu në letra.

Në vijim, takimi i FOMC në datat 2 dhe 3 maj do të ketë një ndikim në drejtimin afatshkurtër të tregut. Ndikimi në tregjet makro ka të ngjarë të mos jetë aq i rëndësishëm sa njoftimi i normës standarde nga Fed, duke pasur parasysh se tregu tashmë është i vetëdijshëm se një rritje tjetër prej 25 bps është në dispozicion.