Tregtim i automatizuar i kriptove

Nga The Frying Pan, në Zjarr

Për sa i përket tablosë makroekonomike globale, dy javët e fundit kanë qenë asgjë më pak se një stuhi zjarri. Javën e kaluar, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar njoftoi planet për ulje të taksave të pafinancuara dhe huamarrje shtesë të qeverisë në 'minibuxhetin'. Kjo shkaktoi një ulje drastike të besimit të tregut. Rrjedhimisht, paundi u rrëzua në nivele historikisht të ulëta kundrejt dollarit amerikan nën 1.04 dollarë. Paqëndrueshmëria që po shfaqet aktualisht në tregjet financiare është e paprecedentë dhe e ngjashme me atë që jemi mësuar në botën e kriptomonedhës.

Dje, në mënyrë që të përpiqet të ndalojë shitjen, Banka e Anglisë ndryshoi kursin dhe njoftoi se do të angazhohet në operacionet e tregut. Kjo do të përfshijë blerjen e obligacioneve të qeverisë në Mbretërinë e Bashkuar me datë të gjatë (të njohura si gilts) në një përpjekje për të ndalur shitjen e zjarrit që po rrezikonte lojtarët kryesorë financiarë si fondet e pensioneve.

Me këto operacione tregu, tani ka të ngjarë që nivelet e inflacionit në Mbretërinë e Bashkuar të jenë edhe më të larta se nivelet e tmerrshme në të cilat janë aktualisht. Tani shtrohet pyetja, cila do të jetë banka qendrore e ardhshme që do të mbyllë sytë dhe si do të ndikojë ky kaos i vazhdueshëm i tregut Crypto dhe tregjet e tjera? 

Gjatë ditëve të fundit, Crypto dhe tregjet më të gjera kanë qëndruar relativisht mirë duke pasur parasysh gjendjen e pamjes më të gjerë ekonomike. Megjithatë, me një recesion në rritje, mundësia e një tjetër këmbë poshtë duket gjithnjë e më e mundshme. Javët e fundit kemi parë një korrelacion të drejtpërdrejtë midis niveleve të inflacionit dhe çmimit të disa kriptomonedhave. Kur të dhënat e inflacionit në SHBA erdhën më 13 shtator në 8.3%, 0.2% më e lartë se sa pritej, çmimi i Bitcoin ra në 5% brenda pak minutash. 

Disa parashikues të tregut supozojnë se Rezerva Federale përfundimisht do të duhet të lëvizë dhe të lirojë politikën e saj, duke nxitur një inflacion më të lartë, por duke ruajtur sistemin financiar global. Megjithatë, pak në komunikimin e Fed deri më tani nënkupton se kjo ose ka të ngjarë ose do të ndodhë së shpejti. Në fund të fundit, secili vendim do të ketë pasoja të rënda për të gjitha tregjet financiare, përfshirë kriptomonedhën. Siç qëndron, një pushim i tregut dhe kthimi në një treg të rritjes 'vetëm në rritje' duket i pamundur në të ardhmen e parashikueshme.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.