coinrule tregtimit të automatizuar
Tregtim i automatizuar i kriptove

Vështrim paraprak: Testimi i rregullave tona të reja.

Ne kemi përshkruar shumë herë se sa e rëndësishme është të testoni një strategji të automatizuar tregtare përpara se ta nisni atë.

biancimi i strategjisë së automatizuar të tregtimit
Pamja paraprake e rezultateve të testimit prapa Coinrule

Një mjet backtesting e bën tregtarin më të sigurt për rezultatin e mundshëm të strategjive të tij dhe lejon a Analiza e detajuar të shfaqjeve historike të rregullit. Kjo jep mundësinë për ta përmirësuar atë, duke pritur kthime edhe më të mira në të ardhmen.

Siç u njoftua pak ditë më parë, ne filluam një partneritet me Kaiko që do të jetë ofruesi ynë i të dhënave për mjetin tonë të ri të Backtesting.

La Coinrule Ekipi i teknologjisë aktualisht po punon me shpejtësi të plotë, duke zhvilluar infrastrukturën e nevojshme për të ekzekutuar një funksion kaq të rëndësishëm dhe të fuqishëm. Sigurisht, ne duam të sigurohemi që gjithçka funksionon mjaft mirë për të siguruar rezultatet më të sakta të mundshme gjatë testimit të rregullave tuaja.

Ndërkohë, ne patëm mundësinë të testonim disa nga rregullat më të avancuara që përdoruesit tanë do të mund të krijojnë me faqen tonë të re të rregullave. Këtu janë disa rezultate paraprake.

strategji e automatizuar e tregtimit Coinbase Pro
Pamja paraprake e rezultateve të testimit prapa

Ne filluam të testojmë prapa a Trendi-Ndjekje strategjia:

Nëse çmimi rritet me 2% në një orë, BLENI.
PASTAJ nëse çmimi rritet 4% SHIT.
Stop humbja është vendosur në 1% nga çmimi i hyrjes.

Monedha e parë me të cilën përdorëm për të testuar strategjinë ishte Litecoin, duke e tregtuar atë kundrejt Bitcoin në një periudhë që fillon nga 1 prilli deri më 6 korrik. Strategjia rezultoi në një humbje prej -18.42 %. Mund të tingëllojë si një rezultat i keq, por, krahasuar me kthimin e Litecoin në terma të Bitcoin, rregulli në fakt e ka mbi-performuar blej-mbaje strategjia me 8.16%.

Përdorim Binance monedhë me të njëjtën strategji të automatizuar të tregtimit në të njëjtën periudhë, rezultatet ishin pak më të mira, me një humbje të përgjithshme prej -8.36%, por duke mbiperformuar "tregun" me 21.78%.

Në tre muajt e fundit, pothuajse të gjitha Altcoin-at nuk performuan ndjeshëm në Bitcoin, kështu që strategjia e ndjekjes së trendit ka të ngjarë të mos ishte më e mira për të përfituar nga kushtet e tregut. Nga ana tjetër, të vini re se një strategji aktive mund të jetë ende e tepruar kundrejt mbajtjes pasive të monedhave në portofolin tuaj, duhet të interpretohet si një rezultat inkurajues.

Duke pasur parasysh këtë, ne vendosëm të testonim a Contrarian strategji, duke përfituar nga uljet e çmimeve për të blerë. Parametrat ishin si më poshtë:

Nëse çmimi ulet 5% në një orë, BLI
PASTAJ nëse çmimi rritet 7% nga çmimi i blerjes, SHIT
Stop humbja është vendosur në 2% nga çmimi i hyrjes.

Rregulli u testua me tre monedha të ndryshme gjatë tre muajve të fundit dhe këtu janë rezultatet e Backtest:

bitstamp e strategjisë së automatizuar të tregtimit
Rezultatet e strategjisë së kundërt në monedha të zgjedhura

A mund të marrim ndonjë përfundim nga ky raund i parë i testit? Faqja e re e rregullave do të përmirësojë ndjeshëm efektivitetin e rregullave tona me veçori të përmirësuara dhe më shumë opsione të disponueshme për tregtarët.

Mezi presim t'i lëshojmë në Komunitetin tonë të madh!

Qëndroni të sintonizuar dhe tregtoni të sigurt!

La Coinrule Ekipi!