Tregtim i automatizuar i kriptove

Dëshmi e ndryshimit

Zbulimet teknologjike kanë të bëjnë me kohën. Dropbox përfitoi shumë nga lansimi në kohën kur filluan të shfaqeshin telefonat inteligjentë të parë dhe papritmas sinkronizimi i skedarëve midis pajisjeve filloi të kishte rëndësi. Realiteti Virtual po e bën ngadalë rrugën e tij drejt adoptimit me pajisje të reja që dalin. Në mënyrë të ngjashme, kriptovalutat u shfaqën pikërisht në kohën e duhur.

Pas krizës financiare të vitit 2008, besimi në institucionet tradicionale financiare u dëmtua, ndërkohë që politikat e lira monetare inkurajuan një rritje gjeneruese të vlerave të aktiveve. Rritja ekonomike nuk u kthye në nivelet e para vitit 2008, por në përgjithësi, nuk pati recesione të mëdha.

Sot ne dukemi në prag të ndryshimit. Pandemia dhe pushtimi rus i Ukrainës tronditi themelet dhe politika e lirshme monetare e çoi inflacionin në nivele të papara prej kohësh. Shumica e treguesve të tillë si besimi i konsumatorit, të ardhurat reale, tarifat e transportit e kështu me radhë, të gjithë tregojnë drejt një recesioni që po afrohet me shpejtësi. Kjo po ndodh paralelisht me shtrëngimin e normave të SHBA-së, gjë që po dërgon valë të mëtejshme tronditëse në ekonominë botërore.

La Rendimenti i obligacioneve 10-vjeçare të qeverisë amerikane është një tregues kryesor i zhvillimeve të ardhshme. Në përgjithësi, rritja e yield-eve 10-vjeçare nënkupton një pritshmëri për rritje ekonomike. Me shtrëngimin e normave në SHBA, yield-et kanë qenë kohët e fundit në rritje, megjithëse ende në një nivel të ulët. Se sa do të zgjasë kjo është supozimi i kujtdo, por ndryshme treg i zgjuar vëzhguesit presim që ky tregues përfundimtar të fillojë së shpejti drejt recesionit.

Pasojat për tregjet e kriptove nuk mund të jenë më të rëndësishme. Industria po përballet me testin e saj të parë 'të vërtetë' të recesionit. Mjedisi makro ekonomik po ndryshon me shpejtësi. Tregjet e mëparshme të ariut të kriptove nuk përkonin me recesionin mbarëbotëror. Ky mund.

A është tregu i kriptove mjaft i pjekur për t'u ndarë nga tendencat makro dhe për të vazhduar rritjen e tij bazuar në bazat e industrisë dhe teknologjisë? Kjo do të thotë se koha e kriptos për të filluar të ketë një ndikim të vërtetë në botë është e drejtë. Apo do të shohim një rënie tjetër të madhe ndërsa kapitali ikën në strehë të sigurta të perceptuara si dollarët amerikanë?

Sido që të shkojë, mund të formësojë narrativën e kriptos për një kohë të gjatë. Muajt ​​e ardhshëm do të tregojnë se ku jemi.