Tregtim i automatizuar i kriptove

Rezistenca ndaj ndryshimit

Korriku ishte një muaj qetësues për kriptomat dhe tregjet financiare në përgjithësi, i stimuluar nga Rezerva Federale që vendosi që një rritje e normës prej 0.75% ishte e mjaftueshme për të ngadalësuar inflacionin. Ata gjithashtu deklaruan se norma e fondit federal prej 2.25-2.50% tani është neutrale – nuk kontribuon më në rritjen ose tkurrjen brenda ekonomisë. Kjo bëri që tregjet të rriten mbi pritshmërinë se mund të mos ketë shumë rritje të mëtejshme të normave dhe mundësia që më e keqja mund të jetë prapa nesh.

Vitin e kaluar, korriku shënoi fundin e korrigjimit të verës dhe fillimin e tubimit që rezultoi në nivele të reja më të larta të të gjitha kohërave. Këtë vit, korriku pa një fitim mujor prej 16.6% për bitcoin - fitimi më i lartë mujor që nga tetori 2021. Kjo u tejkalua nga fitimi mujor monumental i eterit prej rreth 57% - më i madhi që nga fitimi 2021% i janarit 78 dhe muaji i pestë më i mirë në të kaluarën 5 vite. Grafiku ETH/BTC e përcjell mirë këtë spektakël. Etheri u vlerësua me 28% kundrejt BTC që nga fillimi i qershorit – duke demonstruar rritjen e rritjes së Ethereum në krahasim me homologun e tij më të madh.

Megjithatë, javën e kaluar ishte Ethereum Classic (ETC), ai që pa fitimet më të mëdha. ETC pa një rritje prej 94% brenda 4 ditëve, me çmimin që vazhdon të tregtohet brenda 20% të nivelit të lartë. Dyshohet se kjo është shkaktuar nga bashkimi i Ethereum që do të rezultojë në kalimin e Ethereum nga prova e aksioneve në provën e punës (POW). Kjo do të bëjë që pajisjet e shtrenjta të minatorëve Ethereum, të përdorura për të zgjidhur enigmat matematikore të përdorura në POW, të vjetërohen dhe të ardhurat vjetore prej 18 miliardë dollarësh të minatorëve të zhduken. Nga ana tjetër, Ethereum Classic do të mbetet provë e punës, duke i shtyrë minatorët e Ethereum që potencialisht të përdorin pajisjet e tyre për të siguruar zinxhirin Ethereum Classic. Megjithatë, të ardhurat nga minierat e Ethereum Classic arrijnë në vetëm 3% të Ethereum.

AntPool, një nga pishinat më të mëdha të minierave dhe një degë e Bitmain, një prodhues i madh i pajisjeve minerare, njoftoi se do të investonte 10 milionë dollarë për të zhvilluar dhe krijuar aplikacione të reja në ekosistemin Ethereum Classic në një përpjekje për të rritur adoptimin e blockchain, dhe shitjet e platformave të tyre. Bitmain deklaroi gjithashtu se do të pranojë pagesa për makineritë e tyre në ETC. A do të fitojnë fondamentalistët e Ethereum? Më 2 gusht, vlera totale ETC e bllokuar (TVL) ishte 230,000 dollarë dhe vëllimi i transaksionit ishte 162 milion dollarë krahasuar me 57 miliardë dollarë TVL të ETH dhe vëllimin e transaksioneve 3.8 miliardë dollarë. Besnikët do të kërkojnë disa efekte serioze të rrjetit për të kapur çdo pjesë të tregut.

Fidelity ka deklaruar se bitcoin do të jetë i vetmi produkt kripto 401 (k) që do të ofrojnë me një limit shpërndarjeje prej 20% për portofol. Mund të argumentohet se ky është një hap i madh në drejtimin e duhur me një menaxher gjigant të aseteve, siç është Fidelity, duke besuar se bitcoin është një produkt i përshtatshëm për planet e daljes në pension. Nga ana tjetër, tregon gjithashtu se pjesa tjetër e hapësirës konsiderohet përgjithësisht si e paprovuar dhe e pabesueshme. Ky opinion u bë jehonë nga tre senatorë amerikanë anti-kripto këtë javë, të cilët e konsideruan lëvizjen e Fidelity për të përfshirë bitcoin si "jashtëzakonisht shqetësuese".

Heziturimi institucional ndaj altcoin mund të kuptohet kur merret parasysh neveria ndaj rrezikut të institucionit. Natyra e hapësirës së sapolindur të kriptove, ku qasja "ndërtoni shpejt dhe prishni gjërat", e cila ndonjëherë mund të përfitohet, është gjithashtu një pengesë. Incidente të tilla si shfrytëzimi prej 190 milionë dollarësh në urën e njohur Nomad që ndodhën këtë javë është rasti i duhur. Solana gjithashtu përjetoi probleme këtë javë me kuletat e njohura Solana, Phantom, Slope dhe Trust Wallet, duke u shfrytëzuar me fondet e përdoruesve të tyre duke u derdhur nga mbi 8,000 kuleta.

Pas rënies së CeFi dhe tani këtyre shkeljeve në kuletat e nxehta, siguria e aseteve të kriptove është bërë një prioritet edhe më i madh për të gjithë përdoruesit e kriptove. Ledger, ofruesi popullor i portofolit të harduerit, i ka përshtatur në mënyrë të përsosur diskutimet e tij të përfolura për të mbledhur një fond shtesë prej 100 milionë dollarësh. Thuhet se raundi do të jetë me një vlerësim më të lartë se rritja e tyre e mëparshme prej 380 milionë dollarësh me një vlerësim prej 1.5 miliardë dollarësh qershorin e kaluar – duke treguar kërkesën në rritje për mbrojtjen e pasurisë së kriptove edhe gjatë kësaj rënieje të tregut.

Fatmirësisht, rezistenca ndaj ndryshimit mund të ofrojë mundësi fitimprurëse pasi tufa qëndron larg aseteve "të rrezikshme". Howard Marks detajon në biblën e tij të investimeve, "Gjëja më e rëndësishme", se kthimet më të larta të rregulluara nga rreziku merren kur blejnë aktive që konsiderohen "të pa kuptuara plotësisht, thelbësisht të diskutueshme në sipërfaqe, të diskutueshme, të pahijshme ose të frikshme, të konsideruara të papërshtatshme për portofolet e “respektuara” ose së fundmi objekt deinvestimi”. Pyesim veten se cila klasë e aseteve i plotëson këto kritere…

Ndërtoni rregulla dhe automatizoni tregtitë tuaja ETH/BTC duke përdorur tani Coinrule! (https://coinrule.com/)