Tregtim i automatizuar i kriptove

Shkëmbinj dhe vende të vështira

Nuk është sekret këto ditë që tregjet janë të varur nga paratë e lira të Bankës Qendrore. Çdo tregues se normat mund të shtrëngohen dhe paratë e lira mund të bëhen pak më të shtrenjta ka qenë e mjaftueshme për të shkaktuar dridhje në çdo kategori aktivesh.

Kjo ndodhi në maj 2021, tani po ndodh me një ritëm edhe më të shpejtë dhe shpjegon rënien e fortë të ditëve të fundit. Aq sa do të dëshironim që tregjet e kriptove të shkëputeshin nga klasat e tjera të aseteve, kripto-ja herë pas here ndjek pjesën tjetër të tregut në rrugët lart e poshtë. 

Nëse inflacioni vazhdon të rritet, bankat qendrore do të ndihen të detyruara të rrisin normat. Megjithatë, ndërsa ekonomia globale vazhdon të luftojë me variantet e Covid-it dhe pasojat e 2 viteve të fundit të pandemisë, çdo lajm tjetër i keq ekonomik mund të vonojë shtrëngimin dhe të lejojë që tregjet të vazhdojnë 'të festojnë' për vetëm pak më gjatë.

Ironikisht, do të duket se sa më keq të jetë ekonomia, aq më mirë do të funksionojnë tregjet pasi pritjet për rritjen e normës do të vonohen. Sigurisht që ka gjithmonë një shans të mirë që ndërsa normat shtrëngohen, ekonomia do të rrëzohet gjithsesi. Bankat qendrore janë me të vërtetë midis një guri dhe një vendi të vështirë.

Çfarë do të thotë kjo për Crypto?

Asgjë e mirë në planin afatshkurtër, pasi po hyjmë në ujëra të rrëmujshme. Sidoqoftë, për këdo që i frikësohet një tregu të ariut të stilit 2018, merrni parasysh sa ka përparuar industria që atëherë.

A do të largohen tregtarët tërësisht nga klasa e aseteve më të sigurta për të ardhmen me kthimet më të larta? Apo do të largohen nga stuhia ndërsa fitojnë rendiment në Stablecoins në protokollet DeFi, në çdo kohë vetëm disa klikime larg rihyrjes në treg?

Kini kujdes, por mos e humbni shpresën, tregjet e kriptove janë këtu për të qëndruar.