Tregtim i automatizuar i kriptove

Shitet Lajmet

Një thënie e njohur tregu këshillon të blesh thashethemet dhe të shesësh lajmet. Pjesa më e madhe e debateve para Bitcoin Aprovimi Spot ETF u përqëndrua në pyetjen nëse miratimi eventual do të rezultojë të jetë një ngjarje e tillë e shitjes së lajmeve. Me rënien e Bitcoin nën 40 mijë dollarë, pas një kulmi të shkurtër kur arriti në 50 mijë dollarë, rritja e ETF-së ka mbaruar qartësisht. Të paktën në afat të shkurtër, miratimi i ETF doli të ishte një ngjarje e shitur-lajme.

Disa nga faktorët themelorë pas kësaj rënieje janë marrja e thjeshtë e fitimeve pas një rritjeje të fortë që nga tetori. Konvertimi i fondit Grayscale GBTC në një ETF mundësoi gjithashtu tërheqje të shumave të konsiderueshme të fondeve të bllokuara më parë. Pasuria FTX për shembull ka shitur rreth 1 miliard dollarë Bitcoin që kishte qenë në GBTC. Arsyet e tjera për rënien mund të shkojnë më thellë. Programi i Financimit Afat të Bankës së Rezervës Federale (BTFP), një program likuiditeti për bankat që ishte vendosur për të ndaluar funksionimin e bankave pas rënies së Silicon Valley Bank në mars 2023, do të përfundojë më 11 mars. Nuk është e qartë nëse objekti do të rinovohet. Ndërkohë, yield-i 2-vjeçar i thesarit amerikan filloi të rritet, jo të bjerë, duke treguar se pritjet për inflacionin po shkojnë në rritje, jo në rënie. Kjo mund të vonojë uljet e normave që tregjet kishin pritur për mars të këtij viti.

Këto shqetësime ekzistonin edhe përpara miratimit të ETF. Por ndjenja drejton tregjet. Eksitimi për nisjen e ETF, së bashku me likuiditet më të madh në USD dhe një pritje për ulje të normave mbuluan nervozizmin makro. Rebelët Houthi në Jemen duke bllokuar Detin e Kuq dhe dyshimet rreth normave dhe likuiditetit i sollën pjesëmarrësit e tregut përsëri në tokë. Tani po ndjejmë hangover.

Kjo nuk është një arsye për panik. Është thjesht një kohë që tregtarët të rishikojnë pozicionet e tyre dhe të ripozicionohen për gjërat që do të vijnë. Lexuesit me përvojë të këtij buletini dhe çdo pjesëmarrës i tregut e dinë se ndjenjat ndryshojnë shpejt. Shumë nga arsyet themelore për eksitim në tregjet e Crypto janë po aq të forta sa ishin dy javë më parë. Përgatitja më e fundit ndodhi me shumë pak vëmendje të zakonshme të shitjes me pakicë. Përgjysmimi i Bitcoin po afrohet.

Një organizim i ngjashëm ishte në fillim të vitit 2020. Mini-rally 2019 ishte zbehur, më pas goditi Mjellma e Zezë COVID. Ajo që dukej si fundi i botës në Mars 2020 u shndërrua në një nga tregjet më të forta të demit në kohët e fundit. Ndjenja mund të ndryshojë shpejt dhe të paktën ne kemi më shumë thashetheme ETF për të pritur.