Shtatë këshilla për tregtimin në tregun e demit 2021
Tregtim i automatizuar i kriptove

Shtatë këshilla për tregtimin në tregun e demit 2021

Pavarësisht nëse tregtoni aksione ose kriptomonedha, gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje tendencave. Tregtarët e sprovuar e dinë mirë se "trend është miku juaj.” Megjithatë, kjo mund të mos jetë ende e mjaftueshme për të mbijetuar paqëndrueshmërinë e kriptomonedhës. Këtu janë shtatë këshilla për tregtimin në tregun e demit 2021.

Një gjë në lidhje me tregjet financiare është se çmimet mund të pësojnë luhatje të konsiderueshme. Vetëm këtë vit, ka pasur disa luhatje në tregun e kriptove. 

Pavarësisht kësaj, tregtarët me përvojë e përkthejnë paqëndrueshmërinë në mundësi falë këtyre shtatë këshillave. Ky artikull do të bëjë një zhytje të thellë dhe do të ofrojë një udhëzues të drejtpërdrejtë për tregtimin e kriptove në tregun e demit 2021. 

Tregu i demit dhe ariut

Në një treg bear, çmimet priren në rënie. Kjo ndodh shpesh sepse ka një ndjenjë negative të tregut dhe tregtarët ndihen më pak të sigurt për tregun. Kur kjo ndodh, më shumë njerëz po shesin. Kjo më pas shkakton një ulje të çmimeve, gjë që çon në më shumë pesimizëm dhe, rrjedhimisht, më shumë shitje.

Anasjelltas, një treg me rritje është një kusht në të cilin çmimet e tregut priren në rritje. Një prirje rritëse ndodh kur ka një rritje të konsiderueshme dhe të qëndrueshme të çmimeve të tregut në të gjithë bordin. Sidoqoftë, duhet njohuri e duhur për të parashikuar një treg të afërt të rritjes. Një treg me rritje karakterizohet nga besimi i tregtarit/investitorit për tregun - ai përshkruan një gjendje të optimizmit të përgjithshëm për çmimet, duke çuar në rritje të çmimeve dhe akoma më shumë optimizëm.

A e dini se? Të dy emrat rrjedhin nga drejtimi nga i cili sulmon ajo kafshë. Demi i shtyn brirët lart, ndërsa ariu shtrëngon prenë e tij.

Tregu i arinjve dhe demit shpjegoi
Burimi: Investopedia

Tregu i kriptove 2021 është një shembull i shkëlqyer i një tregu të rritjes pasi ka pasur një aktivitet intensiv të tregut në rritje. Megjithatë, ndryshe nga tregjet tradicionale, hapësira e kriptove ndikohet nga disa faktorë. Kuptimi i këtyre faktorëve mund t'ju ndihmojë të bëheni një tregtar më i mirë. 

Ky artikull do të shqyrtojë 7 këshilla për tregtimin në tregun e demit 2021.   

Tregtimi nuk është për t'u pasuruar shpejt jashtë tregjeve. Shumë njerëz e kanë mësuar këtë në mënyrën e vështirë këtë vit. Megjithatë, ju nuk keni për të. Investitorët me përvojë dhe 1% e lartë (ata që kanë aksionet më të larta) janë ata që përfitojnë nga të tjerët që ndjekin pompat.

Gjithashtu, tregjet e demave janë të zhurmshme për shkak të eksitimit dhe duhet të kaloni zhurmën e përditshme. Luhatjet e tregut këtë vit kanë ndodhur për disa arsye të paparashikueshme. Tweet-et e Elon, FUD e Binance dhe ndalimi i Kinës kishin një rol të madh në mënyrën se si çmimi lëvizi gjatë muajve të fundit. Nuk ka nevojë të ndiheni keq për të humbur në mitingjet e mëparshme dhe madje edhe të ardhshme. Në vend të kësaj, ju lutemi kushtojini vëmendje tendencave dhe luani me zgjuarsi. Mundësi të reja vijnë çdo ditë!

Në tregjet e demit, është më mirë të kalëroni tendencat. Strategjitë e automatizuara mund t'ju ndihmojnë të mbani shënimet në treg dhe të hyni në tregjet e duhura duke kufizuar humbjet.

2. Mos u tundoni për të marzhuar tregtinë

Tregtimi i marzhit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shumëzuar madhësitë e pozicioneve tuaja duke rritur levën tuaj. Megjithatë, shpesh rreziqet kompensojnë përfitimet e tregtimit të marzhit. Ju mund të përballeni papritmas me humbje të mëdha kur likuidimi godet. Një likuidim ndodh kur bursa mbyll pozicionin, duke e lënë tregtarin me një humbje që ai nuk do ta rikuperojë nëse tregu kthehet më lart.

Shumë fillestarë bëjnë gabimin duke mbivlerësuar pozicionet e tyre në tregtimin e marzhit. Frika për të humbur gjithçka dhe për të parë portofolin tuaj të zbret në zero duhet të jetë arsye e mjaftueshme për të shmangur tregtimin e marzhit tani. 

Për një shembull të përafërt, me levën 10x, një lëvizje 10% kundër jush ju fshin dhe me levën 100x, një lëvizje 1% kundër jush likuidon të gjithë kapitalin tuaj. Numrat aktualë janë edhe më të frikshëm pasi të merrni parasysh komisionet e tregtimit dhe tarifat e likuidimit.

Ju mund tregtoni duke përdorur levën me Coinrule për të rritur potencialisht kthimet tuaja, por mos harroni gjithmonë të përdorni një shkallë të ulët të levës.

3. Keni një strategji tregtare

Kjo mund të duket si diçka që shumë e japin si të mirëqenë, por ka të ngjarë të jetë më e rëndësishmja ndër këto shtatë këshilla për tregtimin.

Tregtimi pa një plan planifikon të dështojë. Suksesi në tregun e kriptove ka të bëjë me të kuptuarit e modeleve të tregut dhe më pas përdorimin e tyre për të bërë tregtimin e duhur. Modelet ju ndihmojnë të parashikoni lëvizjet dhe ju mund t'i shihni këto modele vetëm kur keni një strategji të përcaktuar tregtare.

Një strategji ose plan ju ndihmon të bëni kujdesin tuaj të duhur përpara se të hyni në tregti. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të kufizuar numrin e humbjeve, për të parandaluar humbjet katastrofike dhe për të bërë fitime të mëdha. 

Një nga avantazhet kryesore të përdorimit të një sistemi të automatizuar tregtar është se ju mund t'i përmbaheni lehtësisht planit fillestar pa stres ose emocione që ndërhyjnë në vendimet tuaja tregtare.

4. Bëni kërkimin tuaj

Ka shumë zhurmë rreth kriptove këto ditë në internet dhe media kryesore. Për shumicën, nuk është e lehtë të kalosh midis asaj që është e vlefshme dhe asaj që nuk është. Kjo është arsyeja pse ne ju sugjerojmë që gjithmonë të bëni kërkimin tuaj përpara se të hyni në ndonjë tregti, veçanërisht për kriptomat me çmime më të ulëta me monedha të vogla tregu.

Fillestarët shpesh kërkojnë nga të tjerët rekomandime për kripto dhe përfundojnë duke humbur para. Kur bëni kërkimin tuaj, ju e kuptoni më mirë secilën monedhë dhe keni më shumë njohuri për hyrjen dhe daljen nga tregtia. 

Mos i ngatërroni këshillat e vërteta me një monedhë. Mos harroni se shumë janë të interesuar të shtojnë zhurmë në monedhat në të cilat kanë aksione të mëdha.

5. Shikoni për kthime

E vërteta është se ka shumë informacione, udhëzues dhe rekomandime të disponueshme atje. Sidoqoftë, për t'i kuptuar të gjitha, duhet të zbatoni saktë atë që dini.

Në një treg dem, ju duhet të jeni vazhdimisht në vëzhgim për kthime të mprehta. Kjo ju ndihmon të përcaktoni kohën më të mirë për të dalë nga tregtia ose për të hequr disa fitime nga tavolina.

Përmbysja e trendit të Bitcoin
Divergjenca afatgjatë e çmimit të BTC me RSI

Është gjithashtu thelbësore të keni objektiva çmimesh dhe të ndaloni humbjet si pjesë e planit tuaj tregtar. Marrja e një hyrje të mirë është vetëm gjysma e punës. Ju gjithashtu duhet të dini se kur të dilni nga tregtia në mënyrë strategjike, nëse tregtia shkon për ju ose kundër jush.

6. Mos tregtoni bazuar në emocione

Tregjet janë shumë të paqëndrueshme dhe, kur bëhet fjalë për tregtimin, është më mirë të merreni me fakte dhe të dhëna në vend të ndjenjave. Tregtarët rregullisht duhet të përballen me emocione si frika dhe lakmia. Është thelbësore të jeni gati për çdo skenar të mundshëm. Ju nuk mund të përballoni të tregtoni bazuar në ndjenjat tuaja. 

Për të fituar para në një treg bullish si ky që kemi aktualisht, ju duhet disiplinë. Kjo është arsyeja pse ju duhet t'i përmbaheni gjithmonë planit tuaj tregtar. 

Bots nuk kanë ndjenja. Ata kryejnë tregti me gjakftohtësi bazuar në konfigurimin e sistemit tuaj tregtar. Duke vendosur rregulla të qarta, logjike në algoritme, ju mund t'i shkurtoni humbësit tuaj dhe t'i kaloni fituesit tuaj në mënyrë shumë më efektive, efikase dhe pa emocione.

7. Diversifikimi është vendimtar

Diversifikimi është një nga këshillat më të mira për çdo investitor në tregun e sotëm të kriptove. Ju mund të zvogëloni rrezikun duke shpërndarë fonde nëpër asete të ndryshme. Në këtë mënyrë, nuk duhet të vareni nga performanca e një aseti të vetëm.

Për më tepër, që diversifikimi të jetë më efektiv, duhet provoni të mbani asete të pakorreluara nga njëra-tjetra

Për ta bërë një hap më tej, Coinrule ju ndihmon të diversifikoni strategjitë. Profesionistët nuk ju thonë se ata kurrë nuk janë thjesht duke blerë ose thjesht duke shitur - ata shpesh po i bëjnë të dyja njëkohësisht për të zvogëluar rrezikun në çdo kohë.

Diversifikimi i portofolit me Coinrule
Coinrule Paneli me strategji të larmishme

Ju mund të ekzekutoni strategji të shumta në të njëjtën kohë me Coinrule. Një mund të jetë duke blerë zhytje në monedhën tuaj të preferuar, një tjetër maj tregtitë afatshkurtra të kokës, ndërsa një tjetër është ribalancimi i portofolit tuaj. Ju keni fleksibilitet maksimal për të menaxhuar portofolin tuaj.

Rrumbullakimi lart

Kriptomonedhat po riformësojnë botën financiare dhe çdo ditë, më shumë njerëz po kërkojnë t'i tregtojnë ato. Ky është një lajm i shkëlqyer për të gjithë ekosistemin sepse do të thotë më shumë aktivitet tregu, likuiditet dhe efikasitet. 

Sidoqoftë, paqëndrueshmëria është shqetësimi kryesor me tregun e kriptove, veçanërisht gjatë kohërave të paprecedentë si këto. Nëse u kushtoni vëmendje këtyre shtatë këshillave për tregtimin, ju siguroheni që të përfitoni sa më mirë nga tendencat e tregut.   

At Coinrule, ne ju ndihmojmë të bëni tregtitë më të mira. Ne ofrojmë një pamje holistike të tregjeve dhe ju ndihmojmë të tregtoni më mirë. 

DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqen e internetit është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.