Tregtim i automatizuar i kriptove

Heshtja e Qengjave

Një tjetër cikël tregu me pak lëvizje tregu dhe një tjetër referencë filmi: në filmin e famshëm të regjisorit Jonathan Demme 'Heshtja e Qengjave', personazhi kryesor tronditet kur zbulon se qengjat 'të heshtur' sillen në thertore.

Tregjet mbeten në një mënyrë jashtëzakonisht të qetë 'prit-dhe-shih'. Dominimi i Bitcoin nuk ka arritur të shpërthejë nga një interval i ngushtë për gati një vit. Kapaciteti total i tregut të kriptove mezi ka rënë në vitin 2022. Megjithatë, në sfond, retë e errëta po shfaqen.

Ndërsa bota është në pritje të inflacionit më të lartë, rreziku real mund të jetë një kolaps i rritjes ekonomike. Si analistë shkruaj, cikli i biznesit të Kinës sugjeron rritje shumë më të ulët. Pasojat nga bllokimi i Shangait, prishjet e zinxhirit të furnizimit, sanksionet kundër një prej ofruesve kryesorë të mallrave në botë, ndryshimet e vazhdueshme të stilit të jetesës nga COVID, të gjitha së bashku po krijojnë atë që mund të jetë një stuhi ekonomike që do të godasë ekonominë botërore në 12 muajt e ardhshëm.

Pyetja kryesore për ne tani është se çfarë do të bëjë kjo me tregjet. Shumica presin që tregjet të goditen rëndë nga recesioni. Megjithatë, kur COVID-i goditi, Bankat Qendrore hapën portat e përmbytjeve, të cilat papritur çuan maksimumin e ri të të gjitha kohërave. Ishte në mes të një Pandemie globale. A mund të jetë e njëjta gjë edhe këtë herë?

Kushdo që do të duhet të marrë vendime për normat e interesit dhe politikat brenda bankave qendrore kryesore nuk është në një pozitë të lakmueshme. Shumë do të zbresin në nivelet e inflacionit. Ulja e normave ndërsa inflacioni mbetet i lartë ndoshta do të jetë i pamundur politikisht. Nga ana tjetër, rritjet e parashikuara të normave mund të anashkalohen dhe vetëm kjo mund të jetë e mjaftueshme për të lehtësuar disa fishekzjarre në treg.

Po afron dita kur qengjat do ta marrin vesh fatin e tyre.