Tregtim i automatizuar i kriptove

Vdekje e qëndrueshme

Investitori i famshëm i aksioneve Warren Buffet një herë tha: "Kur batica del, ju zbuloni se kush notonte lakuriq". Vetëm disa javë më parë nën titullin 'Ponzi Ose DeFi' folëm për monedhën popullore të qëndrueshme UST, pjesë e ekosistemit LUNA, që po merrte vëmendje të konsiderueshme për shkak të 20% APY të saj në një monedhë të qëndrueshme.

Këtë javë, lidhja e UST me dollarin u sulmua dhe u shemb. Tokeni LUNA, 1-1 i rikuperueshëm kundrejt UST, ra nga mbi 100 dollarë dhe mbi 50 miliardë dollarë në 0 brenda disa ditësh pasi mbajtësit e dëshpëruar të UST po digjnin UST-në e tyre dhe po shisnin LUNA-n që merrnin. Thashethemet janë të shumta se disa krijues më të mëdhenj tregu shkaktuan këtë drejtim. Sistemi LUNA/UST nuk qëndroi.

Tregjet në përgjithësi u goditën rëndë. Në një nga ditët më të errëta në historinë e fundit të kriptove, kapitali total i tregut të Crypto ra me mbi 25%. Bitcoin ra në pikën e tij më të ulët që nga dhjetori 2020, duke zbritur nën 28 ​​mijë dollarë përpara se të rimëkëmbej. Shkurtimisht, edhe më i popullarizuari i monedhës së qëndrueshme të Crypto-s, USDT, u vu nën presion, por deri më tani ka mbajtur mirë.

Pavendosmëria e tregut të muajve të fundit, siç po bëhej gjithnjë e më e mundshme duke pasur parasysh vështirësitë më të gjera ekonomike me të cilat po përballet bota, vendosi të thyejë në kahun poshtë. Askush nuk mund të thotë se ku do të shkojnë gjërat nga këtu, por edhe demat më krenarë nuk mund të mohojnë më se ne jemi të vendosur në territorin e tregut.

Në një nivel më sistematik, ne kemi parë që një projekt i madh Crypto të vdesë brenda disa ditësh. Shumë lojtarë të mëdhenj ishin një investitor i madh brenda ekosistemit LUNA dhe shumë fonde zotëronin UST. Dëmi kolateral i këtij aksidenti do të marrë pak kohë për t'u pastruar. Tregjeve do t'ju duhet kohë për të rifituar besimin e tyre. Së shpejti do të dimë nëse rregullatorët do ta marrin kolapsin e UST si një ftesë për të ndërhyrë.

Çfarëdo që të ndodhë nga këtu, shtrëngoni helmetat tuaja, ne jemi në një udhëtim.