Tregtim i automatizuar i kriptove

Divergjenca e ëmbël

Që nga fillimi i janarit, shumica e tregjeve makro lider kanë përjetuar një ndryshim rreth niveleve të tyre të korrigjimit të Fibonaccit prej 38.2%. Megjithatë, BTC ka treguar elasticitet dhe ka luftuar kundër shitjes së aktiveve. Kjo divergjencë ka të ngjarë të nxitet nga fakti se ka pasur mbi 1 trilion dollarë likuiditet neto të shtuar në treg që nga fundi i tetorit, i nxitur kryesisht nga Banka Popullore e Kinës dhe Banka e Japonisë, duke ndihmuar në kompensimin e dëmit Fed po bën për asetet me rrezik, siç është tregu i kriptove. Duke marrë parasysh që BTC tenton të jetë disi një sfungjer likuiditeti, ai tenton të tejkalojë aktivet e tjera kur ka një nxitje në likuiditet. Megjithatë, juria është ende e paqartë nëse performanca e BTC-së tregon fundin e tregut të ariut për kripto-n ose një vlerë të përkohshme. Pavarësisht performancës së fundit të BTC-së, ajo është ende duke arritur rritje të rëndësishme në tregjet e tjera midis tremujorit të katërt 4 dhe tremujorit të parë 2022. Një shënim i rëndësishëm është se S&P 1 nuk ka parë kurrë një rënie të tregut përpara se shkalla e papunësisë të fillonte të rritet, dhe kjo ende nuk ka ndodhur. të jetë rasti. Për më tepër, kurba e yield-eve është aktualisht më e përmbysura që ka qenë që nga vitet 2023, duke sinjalizuar përfundimisht se normat e interesit afatgjatë janë më të ulëta se normat e interesit afatshkurtra. Një kurbë e përmbysur e rendimentit ka qenë një parashikues i përsosur i shtatë recesioneve të fundit që nga viti 500, duke nënkuptuar përfundimisht se ka të ngjarë që tregu të mos jetë ende jashtë pyllit.

Kur yield-et dhe aktivet e rrezikut ndryshojnë, modelet historike sugjerojnë që aktivet e tjera i arrijnë shpejt shitjet. Edhe pse yield-et kanë lëvizur në mënyrë eksponenciale që nga të dhënat e CPI të muajit të kaluar, tregjet presin që ato të stabilizohen në nivelet e larta të vitit të kaluar. Ka të ngjarë të duhen të dhëna shumë të nxehta të inflacionit dhe një rritje e ndjeshme e normës pas takimit të ardhshëm të FOMC më 22 mars për të shkaktuar uljen e ardhshme për aktivet me rrezik. Deri atëherë, BTC pritet të vazhdojë të lëvizë, duke pritur për sugjerimin e saj të ardhshëm. 

Nga një këndvështrim teknik, është e qartë nga grafiku javor se Bitcoin ka qenë duke u tregtuar midis dy zonave të rëndësishme të kërkesës dhe ofertës. Demat do të shpresojnë për një mbyllje javore mbi zonën e furnizimit prej 25,000 dollarësh, e cila do të ndriçonte rrugën drejt rezistencës masive prej 28,800 deri në 30,000 dollarë, dekolteja e kokës dhe e shpatullave. Një kontribues i rëndësishëm në skenarin rritës është se EMA20 dhe EMA200 kanë filluar të konvergojnë, me një kryqëzim të mundshëm në javët e ardhshme. Rëndësia e kësaj duhet të merret parasysh, pasi kalimi i EMA20 nën EMA200 në shtator parashikoi me saktësi drejtimin afatshkurtër të tregut. Arinjtë do të gëzohen për faktin që shumë tregtarë besojnë se do të vijë një shitje përfundimtare e Elliot Wave 5. Kjo ka të ngjarë të rezultojë në një thyerje nën fundin e tregut të nëntorit 15,500 - 16,500 dollarë. 

Ndërsa përparojmë, të gjithë sytë tani do të jenë te publikimet e të dhënave të CPI. Të dhënat e IÇK-së amerikane në datën 14 ka të ngjarë të diktojnë rezultatin e vendimit të normës së FOMC në datën 22. Paqëndrueshmëria do të jetë e lartë rreth këtyre datave, kështu që duhet të tregohet kujdes, veçanërisht në pozicionet me levë.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.