Tregtim i automatizuar i kriptove

Swinging të njëzetat

Dy javët e fundit kanë parë një rikthim shumë të mirëpritur në tregjet e kriptove. Pikërisht kur dënimi dhe errësira totale po kërcënonte të vinte, asnjë lajm shtesë për shtrëngimin e normave nga Rezerva Federale dhe mundësia e një zgjidhjeje të ardhshme të luftës Rusi-Ukrainë duket se kanë ngritur shpirtrat e tregut. E fundit njoftim nga Fondacioni Luna se ka blerë më shumë se 1 miliardë dollarë Bitcoin që nga janari për të forcuar rezervat e tij sigurisht që ka ndihmuar gjithashtu.

Fatkeqësisht, bazat e pastra dhe rreziqet makro nuk kanë ndryshuar. Inflacioni mbetet në nivelet e parë të fundit në vitet 1970, gjë që rrit mundësinë e rritjes së mëtejshme të normës së Bankës Qendrore. Ndërkohë, lufta dhe sanksionet po rrisin çmimet e mallrave, veçanërisht të energjisë dhe grurit, gjë që kërcënon recesionin e parë global të plotë që nga viti 2008.

Tema për vitin 2022 mbetet 'të njëzetat e lëkundura': ne shkojmë lart, pastaj poshtë, pastaj përsëri lart, por pa parë kurrë një shpërthim të vërtetë. Është një mjedis i mrekullueshëm për tregtarët swing, por i tmerrshëm për tregtarët e padurueshëm që rrezikojnë të copëtohen në ulje-ngritjet. Askush nuk ka një top të kristaltë, por të presësh nivele të reja të të gjitha kohërave së shpejti do të dukej e pakuptimtë duke pasur parasysh rreziqet ekzistuese ekonomike të gjithanshme. Pastaj përsëri, kripto gjen gjithmonë mënyra për të na befasuar. Shpresojmë duke vazhduar shtytjen lart.