tregtimi i treguesve teknik bot
Tregtim i automatizuar i kriptove Këshilla tregtare

Treguesit teknikë të shtuar në Coinrule – Boti tregtar më miqësor për përdoruesit është më i avancuar se kurrë

Treguesit teknikë janë, pa asnjë dyshim, mjetet më emocionuese që përdorin tregtarët. Ideja e përgjithshme është se ato janë shumë komplekse dhe në një farë mase, kjo ndoshta është e vërtetë, dhe është sfiduese për t'i menaxhuar ato me tregtinë manuale. Treguesit teknikë dhe tregtimi i kriptove përputhen në mënyrë të përkryer me një sistem tregtimi të automatizuar. Një robot tregtar mund të përpunojë një sasi masive të dhënash 24/7, duke rritur ndjeshëm efektivitetin e performancave tuaja.

Jemi të kënaqur të njoftojmë se tani mund të ndërtoni robotin tuaj të automatizuar të tregtimit në disa hapa dhe ta përdorni atë në treguesit e mesatareve në lëvizje dhe treguesit të forcës relative (RSI). 

Si funksionojnë treguesit teknikë?

Përdorimi i treguesve teknikë do të thotë të adoptosh teorinë se çmimet lëvizin me modele të përsëritura. Prandaj, këto modele përfshijnë të gjithë informacionin e kërkuar për të funksionuar një plan tregtar. Treguesit teknikë nuk marrin parasysh asnjë "vlerë themelore" të aktivit. Kjo përshtatet mirë me tregtimin e kriptomonedhave që deri më tani nuk ka modele të besueshme që mund të parashikojnë çmimin e tyre. 

Shikimi i një grafiku dhe shikimi i çmimit që lëviz lart e poshtë shpesh mund të çojë në idenë se ai lëviz rastësisht pa një prirje të qartë.

Megjithatë, me një vështrim më të afërt, është e mundur të dallohen sjelljet e paracaktuara që kanë ndodhur tashmë në të kaluarën. Kjo është pikërisht ajo që analiza teknike përpiqet të kapë. Është e pamundur të parashikohet me një shkallë besimi 100% se ku do të lëvizë çmimi më pas. Megjithatë, është e mundur të vlerësohen disa të dhëna për këtë. 

Aspekti thelbësor për t'u mbajtur parasysh në këtë pikë është se është gjithmonë një zgjedhje e zgjuar të përdorësh teknika për të zbutur rrezikun dhe për të menaxhuar pasuritë tuaja në një mënyrë për të parandaluar humbje të konsiderueshme që mund të rrezikojë likuiditetin tuaj dhe aftësinë tuaj për të tregtuar në afat të gjatë.

Thënë kështu, llogaritja e çdo analize teknike kërkon çmime historike. Korniza kohore e treguesit përcakton se si agregohet çmimi. Në faqen e rregullave, ju mund të zgjidhni kornizën kohore që përshtatet më mirë për sistemin tuaj të tregtimit. 

Afati kohor çdo ditë për kalimin e mesatareve në lëvizje Coinrule

Për shembull, nëse zgjidhni një kornizë kohore prej 1 dite, kjo do të thotë se roboti do të llogarisë treguesin duke përdorur një frekuencë çmimi ditore. Duke përdorur si shembull, Mesatarja Lëvizëse (50) me një afat kohor të tillë do të korrespondojë me çmimin mesatar të 50 ditëve të fundit.

Si të përdorni treguesit teknikë?

Ekzistojnë lloje të ndryshme të treguesve dhe secili prej tyre ka një qëllim dhe dobi të veçantë. Të kuptuarit në cilat kushte një tregues funksionon më mirë dhe çfarë sinjalesh ofron, i lejon përdoruesit të marrin vendime shumë më të mira gjatë tregtimit.

Një gjë që duhet mbajtur parasysh kur vendosni se cili tregues të shtoni në strategjinë tuaj është e brendshme natyrë e mbetur of çdo tregues teknik. Duke qenë se roboti i llogarit ato duke u nisur nga të dhënat historike, sipas përkufizimit, ata mund të japin një sinjal (blerje, shitje ose ndonjë konfirmim tjetër çmimi) vetëm pasi ndodhi. Unë nuk do ta konsideroja atë një kufizim të duhur, por vetëm një aspekt që çdo tregtar duhet të marrë parasysh gjithmonë kur analizon sinjalet. 

Ka disa mënyra për të reduktuar efektin e vonesës së një treguesi, por kjo rrit shanset për të marrë sinjale false. Zgjedhja midis një vonese më të vogël dhe saktësisë më të ulët të treguesit është një shkëmbim vendimtar që tregtari duhet të vlerësojë. 

Testimi i një strategjie përpara se ta lëshojë atë drejtpërdrejt në treg mund të ndihmojë në rregullimin e saktë të parametrave për të arritur ekuilibrin që i përshtatet nevojave tuaja. Mbani mend, treguesit teknikë nuk janë mjete perfekte dhe as nuk duhet të jenë. Në fund të fundit, kapja e majës ose e poshtme absolute e çdo luhatjeje çmimi është praktikisht e pamundur. Interpretimi i drejtimit të duhur dhe përdorimi i mjeteve të duhura të menaxhimit të rrezikut e bën një tregtar në një profesionist.

Si të shtoni tregues teknikë në Coinrule?

Krijimi i një strategjie të automatizuar tregtare nuk ka qenë kurrë më i lehtë!

Treguesit teknikë shfaqen në bllokun e gjendjes. Për momentin, rregulli aktivizohet në sinjalet nga duke mesataret RSI

Shtoni deri në tre kushte për çdo bllok, duke lejuar fleksibilitet maksimal për të arritur çdo strategji tregtare që do t'u nevojitet tregtarëve.

Ju mund të dëshironi të blini nëse Mesataret Lëvizëse tregojnë në një model specifik.

Konfigurimi i shumë mesatareve lëvizëse Coinrule

Shitet me rritje të mprehta të çmimeve nëse RSI tregon se tendenca është e tepërt.

Gjendja duke marrë parasysh çmimin dhe RSI të ndezur Coinrule

Grumbulloni më shumë nga monedhat tuaja të preferuara kur çmimi është i mbishitur.

Gjendja duke marrë parasysh pragjet e çmimeve dhe RSI në Coinrule

Ose mund ta mbroni portofolin tuaj nga tërheqja nëse çmimi kalon një mesatare lëvizëse afatgjatë në vëllim të lartë. 

Konfigurimi i gjendjes me kalimin e mesatareve në lëvizje dhe konfirmimin e volumit

Cilado qoftë strategjia juaj e përsosur tregtare, tani mund ta ndërtoni me të Coinrule. Pastaj, nëse jeni kurioz të zbuloni më shumë mënyra për të përdorur treguesit teknikë për tregtimin tuaj të kriptove, shikoni modelet tona të reja!

Hapi juaj i ardhshëm në tregtimin e automatizuar është këtu! 

Tregtoni të sigurt!