Tregtim i automatizuar i kriptove

Dështimi

Tregtarët e kriptove e shohin këtë gusht me emocione të përziera. Dukej sikur demat ishin jashtë fuqisë së plotë ndërsa ne vazhduam të mblidheshim nga nivelet më të ulëta të qershorit. Megjithatë, më 19 gusht, kapitali total i tregut të kriptove ra me 3.3% në më pak se 24 orë, duke rezultuar në një rënie të fortë të ndjenjës së tregut.

Në tubimin e lehtësimit që filloi në mes të qershorit, çmimi i Bitcoin u rrit në një kanal në rritje. Duke filluar nga një nivel më i ulët prej rreth 17,600 dollarë, ai arriti një vlerë prej rreth 25,000 dollarë. Demat shpresonin për një shpërthim mbi këto nivele, por, siç kishin parashikuar disa, mitingu mbaroi. Nga të shkojmë nga këtu? Nga një këndvështrim teknik, duket se Bitcoin ka gjetur mbështetje afatshkurtër në nivelin 19,500 dollarë pasi çmimi u rrit nga këtu disa herë këtë javë. Nëse ky nivel humbet, niveli tjetër kyç i mbështetjes është 18,900 dollarë. Nëse ky nivel thyhet, uljet e reja të vitit 2022 ka të ngjarë të vijnë në intervalin prej 17,000 dollarësh.

Megjithatë, demat do të gjejnë pak ngushëllim në faktin se RSI po lëviz rreth niveleve të mbishitura. Kjo mund të nënkuptojë se tregjet janë të gatshme për të paktën një ndryshim afatshkurtër. Demat do të shpresojnë që ne të mund të rimarrim nivelin e 20,000 dollarëve dhe të ndërtojmë një vrull nga këtu.

E panjohura tjetër e madhe që shkon në shtator është ndikimi i bashkimit të shumëpritur të Ethereum 2.0. Që nga niveli i ulët i tregut, Ethereum ka tejkaluar BTC me rreth 50%. Tregu ka filluar të çmimet në një ngjarje të suksesshme. Prisni paqëndrueshmëri të lartë rreth Ethereum ndërsa i afrohemi datës. Tregtarët ka të ngjarë të rreshtohen për të përfituar nga një pirun potencial i provës së punës së Ethereum dhe lëshimi i mëpasshëm i ajrit të udhëhequr nga kundërshtarët e bashkimit. Ndërkohë, çdo lajm për çështje apo vonesa të mundshme mund t'i shtyjë tregjet në trazira. Një bashkim i suksesshëm nga ana tjetër, së bashku me rritjen e ekosistemit Ethereum në Layer 2s, mund të çojë në rrugën drejt një perspektive të përmirësuar të tregut.