Tregtim i automatizuar i kriptove

Lojë afatgjatë

Është e lehtë të jesh bullgar në kohë të bollshme. Nga ana tjetër, mundësitë më të mira vijnë nga kohët e pasigurisë. Si duhet të lundroni në kushtet aktuale të tregut?

Nëntori nuk ka qenë padyshim një muaj pozitiv për Bitcoin. Çmimi ka qenë në trend në rënie të vazhdueshme pasi investitorët dhe tregtarët humbën besimin në fuqinë e trendit të përgjithshëm. Ju lehtë mund ta imagjinoni dobësinë duke parë veprimin e çmimit dhe RSI.

Tendenca rënëse e BTC që nga nëntori

Çmimi ra në mënyrë sekuenciale nën një nivel kyç dhe dështoi vazhdimisht në përpjekjet e ritestimit. Të hënën, menjëherë pas rënies së mprehtë të çmimit, Bitcoin u përpoq të rikthehej, por shitësit ndërhynë, duke mbyllur hendekun e çmimeve të krijuar nga shitja gjatë fundjavës.

Në të njëjtën kohë, RSI paraqet një seri nivelesh më të ulëta që konfirmojnë mungesën e besimit në një ndryshim të qëndrueshëm të çmimit në afat të shkurtër.

Arsyeja kryesore për një rënie kaq të mprehtë ishte pasiguria e gjerë në tregun e aksioneve që preku gjithashtu kriptovalutat, të cilat ende perceptohen si një klasë aktivesh me rrezik nga investitorët. Kjo shkaktoi një kaskadë likuidimesh, veçanërisht në tregun e derivateve të kriptove dhe zhduku tregtarët e mbivlerësuar.

Ky mekanizëm i rivendosjes është zakonisht shumë i shëndetshëm dhe i lejon tregut të rivlerësojë veten përpara se të lëvizë përsëri në drejtim të sipërm. Për më tepër, të dhënat në zinxhir konfirmojnë se shumica e shitësve kishin blerë kohët e fundit Bitcoin rreth majës së mëparshme. Mbajtësit afatgjatë mbajnë HODLing, duke pritur që ky të jetë një korrigjim tjetër afatshkurtër.

Pamja makro është ende e mirë dhe është herët për ta quajtur këtë një treg ariu. Nga ana tjetër, nëse modeli i çmimeve nga maji përsëritet, mund të prisni disa javë konsolidimi dhe lëvizje të lehta negative.

Lajmi i mirë është se kur veprimi i çmimit është i pasigurt me një nivel relativisht të ulët të levës në treg, ka më pak gjasa për një lëvizje tjetër të rëndësishme drejt rënies. E vetmja ngjarje që mund ta justifikonte do të ishte një rritje e shitjeve paniku në tregun e aksioneve që mund të shkaktonte një efekt ngjitës në kriptovalutat.

Një tjetër lajm i mirë është se një treg kaq i pasigurt është terreni më i mirë i lojërave për strategjitë e automatizuara të tregtimit për të kapur lehtësisht luhatjet e vogla të çmimeve dhe për të përfituar nga paqëndrueshmëria e tregut.

Loja afatgjatë është ende në vazhdim.