Tregtim i automatizuar i kriptove

Merge Trade

Ngritja e Ethereum nga hiri gjatë dy javëve të fundit ka treguar pse nuk duhet të nënvlerësoni tubimet e tregut të ariut. Përpara rritjes së tij shpërthyese, duke mbuluar mbi 50% në një javë, aseti i dytë më i madh i kriptove ishte duke ndjekur nga afër lëvizjet e bitcoin. Tani duket se është ai që udhëheq pjesën tjetër të tregut dhe tregon zhvendosjen e tregut drejt një qëndrimi më të rrezikshëm. Javën e kaluar pati javën e dytë të hyrjeve në fondet e kriptove Ethereum, investitorët kryesisht ishin investitorë institucionalë, me një total prej 5 milionë dollarësh. Ky është një ndryshim i madh krahasuar me tre muajt e fundit ku pati 11 javë radhazi flukse dalëse.

Katalizatori për avantazhin e Ethereum supozohet të jetë lajmi në lidhje me bashkimin e Ethereum, i cili përfshin kalimin nga një mekanizëm konsensusi i vërtetimit të punës në një mekanizëm konsensusi të provës së aksioneve. Një afat kohor u fol gjatë një telefonate të hapur zhvilluesish, duke detajuar bashkimin që mund të pritej më 19 shtator. Bashkimi do të rezultojë në deflacionin e Ethereum për shkak të uljes së emetimit vjetor me 90%. Kjo mbështet gjithnjë e më shumë narrativën se eteri është një depo në rritje e vlerës. Investitorët e kanë kapur këtë perspektivë, duke bërë që aktivi të argumentohet i nënvlerësuar pasi oferta e ardhshme zvogëlohet.

Në përgjithësi, fuqia e tregut ka qenë mbresëlënëse, veçanërisht duke marrë parasysh të dhënat më të larta se sa pritej të CPI-së prej 9.1% që nxisin rritje të mundshme të mëtejshme të normës në të ardhmen nga Rezerva Federale. Megjithatë, diçka për t'u mbajtur në mend është egërsia e tubimeve të tregut të ariut që krijohen nga shitësit e shkurtër duke u shtrydhur. Kjo bën që ata të detyrohen të blejnë mbrapsht pozicionet e tyre të shkurtra për të parandaluar humbjet e mëtejshme që shkaktojnë presion të mëtejshëm blerjeje – duke rezultuar në një cikël tjetër të shitësve të shkurtër që blejnë mbrapsht.

Shkëmbimet e centralizuara javën e kaluar regjistruan vëllimet e tyre më të ulëta tregtare që nga dhjetori 2020, duke çuar në rrallimin e likuiditetit të porosive dhe rritjen e paqëndrueshmërisë – duke krijuar stuhinë e përsosur për një shtrëngim të shkurtër. Të hënën, lëvizja e Ethereum në mbi 1,600 dollarë pa likuidime në rreth 500 milionë dollarë brenda një periudhe 24-orëshe.

Megjithatë, Ethereum ka konkurrencë në rritje për të qenë zinxhiri kryesor i paketës, për sa i përket adoptimit global të kriptove. Në lidhje me adresat aktive, Solana ka dominuar betejën për supremacinë e shtresës së parë. Në qershor, Solana regjistroi 32.23 milionë adresa aktive krahasuar me 12.93 milionë të Ethereum.

Gjatë disa javëve të fundit ne kemi parë pyetjen: Si do të tërheqë kripto 1 miliard përdorues gjatë viteve të ardhshme? Kjo është përgjigjur me telefona kripto-vendas – i pari që u njoftua ishte Saga e Solanës, e ndjekur nga Polygon dhe HTC. Këto pajisje do të jenë të dizajnuara posaçërisht për të bashkëvepruar me aplikacione të decentralizuara, me përvojën e përdoruesit të trajtimit të kuletave të vetë-kujdesit dhe nënshkrimit për transaksione duke u përmirësuar ndjeshëm. Për më tepër, infrastruktura aktuale e dyqaneve të aplikacioneve me tarifa të larta, e cila i pengon zhvilluesit të ndërtojnë aplikacione, do të riparohet me Stack-in Mobile të Solana-s. Kjo mund të çojë në përmirësimin e aplikacioneve të decentralizuara me raste përdorimi të mëtejshëm, përsosje më të mirë dhe rritje të aksesit – duke bërë që më shumë njerëz të marrin pjesë në kripto.

Nga një këndvështrim teknik, Ethereum ka shpërthyer nga diapazoni njëmujor prej 1,050 dollarë deri në 1,250 dollarë dhe po përballet me rezistencë rreth 1,600 dollarë. Testi i vërtetë do të jetë depërtimi i nivelit kryesor prej 1,700 dollarësh që shënoi uljet e verës 2021. Mesatarja lëvizëse 100-ditore gjithashtu afrohet rreth 1,900 dollarë dhe do të jetë një tjetër provë nëse ka kërkesë të mjaftueshme për të tejkaluar mjedisin e pasigurt makroekonomik dhe për të vazhduar në trajektoren tonë në rritje. Nëse refuzohet nga ky nivel, lëvizja mund të kthehet në një ritest të ulët të mbështetjes sonë dikur të fortë dhe ne mund të rikthehemi në një zonë kërkese.

Lajmet se Tesla ka likuiduar disa nga pozicionet e tyre në bitcoin nuk po i ndihmojnë demat. Raporti i fitimeve të tyre detajonte se ata shitën 75% të zotërimeve të tyre të bitcoin gjatë tremujorit të dytë, në total 2 milionë dollarë, me një çmim mesatar prej rreth 936 dollarë. Sidoqoftë, Musk theksoi se ky nuk është një tregues i brishtësisë së bitcoin-it, por përkundrazi, Tesla përmirëson likuiditetin e tij në dritën e mbylljeve të Covid në Kinë dhe faktorëve të tjerë ekonomikë.  

Arritja e nivelit fantastik të kapitalit total të tregut të kriptove prej 1 trilion dollarësh është një tregues i fortë i qëndrueshmërisë së sektorit. 1 trilion dollarë është gjithashtu kapitali i tregut të argjendit, dhe kur krahasohet tregon se sa i vogël është kriptoma në krahasim me klasat e tjera të aseteve. Ka shumë katalizatorë rritës në horizont për kripto-n, bashkimin Ethereum, përgjysmimin e Bitcoin dhe pajisjet celulare vendase të kriptove që potencialisht përshpejtojnë adoptimin global në 1 miliard përdorues dhe më gjerë. A do të jenë në gjendje këto erëra bisht të luftojnë erërat makroekonomike të rritjes së mundshme të normave të interesit dhe recesionit?

Java e kaluar ka treguar shenja premtuese, por testi i vërtetë do të jetë nëse bitcoin mund të rimarrë dhe të mbajë mesataren lëvizëse 200-javore – duke vazhduar të bëjë ulje më të larta. Nëse jeni afatgjatë bullgar në hapësirë, klauzola e kundërt e asaj që është përpara duhet të vlerësohet. Refuzimi dhe kthimi në çmime më të ulëta do të thotë më shumë kohë për të akumuluar në vlerësime më të ulëta, ose më pozitivisht, rikuperimi i tregut dhe vlerësimi i vlerave të portofolit.