Tregtim i automatizuar i kriptove

Ringjallja

Në dy javët e fundit, tregu ka parë një rritje të konsiderueshme të momentit rritës, duke bërë që shumë njerëz të besojnë se "flluska e jehonës" e propozuar që shumë parashikuan për vitin 2023 mund të funksionojë vërtet.

Fillimisht ishte e paqartë se çfarë e nxiste këtë moment, por tregu fitoi besimin se CPI do të vazhdojë të ulet, si dhe një rritje e përkohshme e likuiditetit falë vazhdimit të Tavani i borxhit të SHBA Rritja e krizës, duket se janë faktorë të rëndësishëm. Të dhënat e IÇK-së amerikane të publikuara më 12 shkurt ishin në përputhje me pritjet me një ulje prej 0.1%. ka dëshmi për të sugjeruar që nëse inflacioni i IÇK-së vazhdon të bjerë me 0.1% rritje M/M dhe nëse parashikimet e recesionit zhvillohen siç pritej, atëherë FED potencialisht mund të arrijë objektivin e saj prej 2% V/V që në maj. Një gjë e rëndësishme për t'u theksuar është se ky ishte printimi i fundit i IÇK-së që do të llogaritet bazuar në metodologjinë aktuale që merr në konsideratë të dhëna dyvjeçare. Të dhënat e shkurtit do të llogariten në një vit të vetëm të të dhënave që do të thotë se printimet e ardhshme të CPI 2023 do të bazohen vetëm në konsumin në 2021. Marrja në konsideratë e të dhënave të vitit 2021 në vend të 2020 dhe 2021 ka të ngjarë të zvogëlojë numrat e ardhshëm të CPI-së, analistët kryesorë që të besojnë se FED me të vërtetë po krijon një strumbullar.

Një ngjarje që mund të ndalojë përkohësisht tubimin është se Genesis, një degë e Digital Currency Group, aplikoi sot për falimentimin e kapitullit 11. Kishte shenja se kjo po vinte pasi zbritja në $GBTC u zgjerua në -43% gjatë ditëve të fundit pasi shumë kishin frikë se kolapsi i Genesis mund të kishte efekte ngjitëse në Grayscale. Megjithatë, nga interpretimet fillestare, duket se tregu tashmë e kishte çmimin e kësaj ngjarje pasi nuk ka ende ndonjë ndikim të rëndësishëm në çmim. Tradicionalisht, ky lloj lajmi do të kishte një ndikim të rëndësishëm në treg. Kjo është një shenjë bullish pasi tregon se tregu ka fuqi të mjaftueshme për momentin për t'i bërë ballë këtij lloj lajmi.

Nga një këndvështrim teknik, Bitcoin shpërtheu nga modeli i rënies së pykës dhe arriti mbi 20,000 dollarë. Demat do të shpresojnë për një mbyllje javore mbi rezistencën prej 21,000 dollarësh, e cila do të ndriçojë rrugën drejt 28,700 dollarëve që është dekolte paraprake e kokës dhe shpatullave dhe niveli i korrigjimit të Fibonaccit 61.8% të nivelit të ulët të 3,782 $ 2020 në 69,000 $ 2021. Arinjtë do të mbështesin parashikimin e teorisë së Valës Elliot se grumbullimi i vëzhguar është pjesë e një korrigjimi të Valës 4. Kjo do të thotë që tregu potencialisht mund të ketë ende një shitje të valës 5 që do të vinte, e cila do të testonte uljet. Grafiku i mësipërm javor i Bitcoin tregon se momenti rritës që po përjeton tregu në vitin 2023 qëndron brenda kufijve të Valës 4 që do të thotë se tregu mund të mos jetë ende jashtë pyllit. 

Një ngjarje e rëndësishme për t'u parë në javët e ardhshme është takimi i FOMC më 1 shkurt. Pas këtij takimi, FED do të publikojë projeksionet për normën e fondeve federale në tremujorët e ardhshëm, të cilat do të kenë një ndikim të rëndësishëm në drejtimin afatshkurtër të tregut. Paqëndrueshmëria do të jetë e lartë gjatë kësaj kohe dhe duhet treguar kujdes kur hyni në pozicione.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.