Tregtim i automatizuar i kriptove

Koha per ndryshim?

Dy javët e fundit kanë qenë dy javë të tjera me paqëndrueshmëri të ulët, duke e bërë muajin tetor në muajin me paqëndrueshmërinë më të ulët për disa kohë. Megjithatë, në ditët e fundit, brezi i sipërm dhe i poshtëm Bollinger kanë filluar të ndryshojnë, duke nënkuptuar që paqëndrueshmëria ka filluar të rritet. Shumë tregtarë aktivë do të jenë të lumtur të shohin një ndryshim nga tregu anash që kemi përjetuar javët e fundit.

Nga pikëpamja teknike, demat do të gëzohen për faktin që më në fund e kthyem rezistencën prej 20,500 dollarë për të mbështetur dhe që atëherë e kemi ritestuar atë nivel. Demat tani do t'i kenë sytë në nivelin e 22,800 dollarëve, të cilin ata do të shpresojnë ta kthejnë në mënyrë që të ndriçojnë rrugën drejt 24,000 dollarëve. Megjithatë, një rënie nën nivelin e 20,500 dollarëve do të shihte një kthim në diapazonin nga i cili shpëtuam më parë. Arinjtë do të shpresojnë të shohin një thyerje nën nivelin e mbështetjes prej 18,200 dollarësh, i cili ka të ngjarë të rezultojë në ulje të reja vjetore. Një tregues tjetër i rëndësishëm për t'u mbajtur nën sy është MACD. Aktualisht, ka një përhapje shumë të vogël midis linjës MACD dhe linjës së sinjalit. Nëse MACD kalon nën vijën e sinjalit, kjo do të sigurojë mbështetje për idenë se ne po kthehemi drejt intervalit 18,000-20,500 dollarë.

Në lajme të tjera, dorëheqja e kryeministres së MB Liz Truss duket se ka rikthyer njëfarë besimi në tregje. Rrjedhimisht, paundi ka fituar një terren serioz ndaj dollarit. Tani tregtohet me rreth 1.16 dollarë, niveli më i lartë që nga shpallja e 'mini-buxhetit' katastrofik. Me kryeministrin e sapozgjedhur Rishi Sunak që ka një përvojë në banka dhe financa, demat do të shpresojnë që ai të ketë një kuptim të fortë mbi rëndësinë e stabilizimit të inflacionit dhe ekonomisë. Nëse qeveria e tij mund ta bëjë këtë, ne mund të jemi të përgatitur për një perspektivë më të mirë të tregut në muajt e ardhshëm.

Për më tepër, rregullatorëve të Mbretërisë së Bashkuar u është kërkuar të lehtësojnë kërkesat e kolateralit për të shmangur një shpërthim të fondeve pensionale. Pjesëmarrësit e tregut do ta vëzhgojnë me vëmendje këtë pasi kolapsi i një fondi të madh pensionesh në Mbretërinë e Bashkuar do të dërgonte valë tronditëse në të gjithë sistemin financiar dhe do të nënkuptonte një perspektivë të zymtë afatshkurtër për ekonominë. 

Sido që të jetë, ka të ngjarë që në javët dhe muajt e ardhshëm, rezultati i ngjarjeve kryesore makro do të diktojë drejtimin e tregut. Pavarësisht nëse është një rikthim në 'vetëm lart' ose më shumë kaos, gjërat me të vërtetë kanë filluar të nxehen.

Shikoni grafikun në TradingView këtu.