Tregtim i automatizuar i kriptove

Për ETH ose jo për ETH

Shpejtësia e tregut të muajve të fundit ka parë të shfaqen shumë tregime të reja në një hapësirë ​​të shkurtër kohe. Miratimi i menjëhershëm i një Bitcoin ETF është një katalizator i madh, por rishfaqja e Solana si një lider i nivelit 1 të kontratës inteligjente ka luajtur gjithashtu një rol të rëndësishëm në mani. Me shpejtësi të lartë dhe UX të shkëlqyeshme, ajo ka tërhequr shumë tregtarë të kriptove. Daljet bujare ajrore kanë ndihmuar në nxitjen e interesit.

Me gjithë emocionet, ekziston një lojtar kryesor që deri më tani është lënë jashtë: Ethereum. Zonja e madhe e vjetër e Altcoins zakonisht do të ishte e para. Në ciklet e mëparshme, pas a BTC leg-up, ETH do të pasonte. Efekti i pasurisë do të përhapet më pas në monedhat më të ulëta të Marketcap-it në Ethereum dhe i gjithë tregu do të rritet. Këtë herë kjo nuk ka luajtur ende. Kostot jashtëzakonisht të larta të gazit në Ethereum Mainnet, një fragmentim i aplikacioneve dhe ndarjes së mendjes për shtresat e ndryshme të Layer 2 dhe UX-ja e ngjeshur për tejkalimin ka nënkuptuar që ETH ka mbetur prapa në rrjedhën aktuale.

A do të qëndrojë kështu? Ndoshta jo. Mbështetësit e Ethereum me kënaqësi do t'ju kujtojnë se që nga migrimi nga Dëshmia e Punës në Prova e Stake, e njohur si bashkimi dhe një përmirësim i Ethereum i njohur si EIP-1559, Ethereum ka qenë një pasuri deflacioniste. Shumë nga projektet më të spikatura që dalin në hapësirë ​​përdorin Makinën Virtuale Ethereum (EVM) ose në mënyra të tjera angazhohen me Ethereum. Edhe nëse kjo nuk nxit drejtpërdrejt çmimin, ajo ka një ndikim të menjëhershëm në Mindshare. Përmirësimet e shtresës bazë si Danksharding do të rrisin në mënyrë dramatike xhiron e Ethereum. UX-ja e përmirësuar në shtresa të ndryshme 2 do ta bëjë më të lehtë kthimin e përdoruesve.

Ndoshta më interesantja nga një pikë makro, një BTC Spot ETF ka të ngjarë të jetë shkaktari në rrugën drejt një ETH ETF. Deklarimi i Blackrock për të ishte një shenjë e qartë se bëhet fjalë për KUR, jo për NËSE. Perspektiva e një ETF-je që gjeneron rendiment, meqenëse yield-i i aksioneve ETH do të rritet tek mbajtësit, do të jetë joshës për një komunitet të uritur për rendiment të investimeve të financave tradicionale. Edhe nëse tregjet nuk kanë qenë aq të sjellshëm në javët e fundit, ky cikël sapo ka filluar. E ardhmja e ETH duket e ndritur.

Në lajme të tjera, tregjet vazhduan të ndjeheshin të shkumëzuara, por deri më tani shfaqën elasticitet. Mbani të shtrënguar humbjet tuaja dhe shijoni pushimet. Gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri nga Coinrule Ekipi!