Kriptovalutat më të mira për t'u blerë në 2021
Tregtim i automatizuar i kriptove

10 kriptovalutat më të mira për t'u blerë në 2021

Mirë se vini në tregun e kriptodemave 2021. Po kërkoni mundësinë e radhës? Mos i humbisni këto 10 kriptovalutat kryesore për të blerë.

Tregu lëviz me shpejtësinë e dritës dhe është e pamundur të ndjekësh çdo lëvizje çmimi. Lajmi i mirë është se mund ta përdorni Coinrule për të menaxhuar portofolin tuaj 24/7 pa stres. Në ky artikull ne shqyrtuam strategjitë më të mira të tregtimit që mund të funksionojnë mirë në tregun e demit të kriptove 2021.

Ju mund grumbulloni kriptovalutat më të mira, përfitoni ose ribalanconi portofolin tuaj sipas paqëndrueshmërisë ditore të tregut.

Tani që e dini se cilat janë strategjitë më të mira, a nuk jeni kurioz se cilat janë 10 kriptovalutat më të mira për të blerë në 2021?

Në vitin 2017, furia e ICO-së ishte katalizatori kryesor për tregun e demit të kriptove. Zhvillimi i ekosistemit DeFi ngrohi tregun e Altcoin gjatë verës së 2020. Tregu mund të duket irracional në terma afatshkurtër dhe rritja e çmimeve në mënyrë eksponenciale krijon dyshime se kjo mund të jetë një flluskë e re. Por kur i shikoni ciklet e tregut nga një këndvështrim më i gjerë, mund të identifikoni forca dhe tendenca të reja në zhvillim që nxisin çmimet. 

Sapo të kalojë furia, investitorët do të rishpërndajnë fondet e tyre në monedhat më solide, duke mbështetur çmimin e tyre. Identifikimi i tendencave të tregut do të ndihmojë në gjetjen e monedhave më të mira për të shtuar në portofolin tuaj. 

Këto 10 kriptovalutat kryesore për të blerë ju japin një avantazh të rëndësishëm në të ardhmen. 

Defi

Nuk ka dyshim se Financat e Decentralizuara janë një nga tendencat më të mëdha në kripto sot. Për momentin, ka më shumë se 40 miliardë dollarë të mbyllur në aplikacionet e financave të decentralizuara - pjesa më e spikatur e ulur në shkëmbimet e decentralizuara dhe platformat e huadhënies. 

Shpërfytyrimi (UNI)

Uniswap është një protokoll plotësisht i decentralizuar në zinxhir për shkëmbimin e tokenit i ndërtuar në Ethereum. Ai përdor grupe likuiditeti në vend të librave të porosive. Duke përdorur Uniswap, çdokush mund të shkëmbejë shpejt midis ETH ose ndonjë token ERC-20. Për më tepër, përdoruesit mund të fitojnë tarifa duke ofruar likuiditet. Investitorët mund të ofrojnë çdo sasi. Uniswap ka mbi 4 miliardë dollarë në token të kyçur në platformë, shuma më e madhe në çdo shkëmbim të Decentralizuar. 

Pse është vapë

Përpara Uniswap-it, mungesa e likuiditetit ishte problemi kryesor që prekte shkëmbimet e decentralizuara. Duke prezantuar një mekanizëm inovativ të bazuar në grupet e likuiditetit, ofruesit e likuiditetit tani kanë nxitjen për të bllokuar monedhat e tyre për të fituar të ardhura pasive. Modeli i biznesit është dëshmuar të jetë solid. Tani që më shumë shkëmbime po zbatojnë procese më strikte rregullatore që përfshijnë KYC dhe gjeo-kufizime në aktivitetet tregtare, shkëmbimet e decentralizuara do të ofrojnë një alternativë tërheqëse për investitorët e kriptove. 

Enzimë (MLN)

Menaxhimi i aseteve është një industri trilion dollarëshe. Enzyme ka krijuar një protokoll për të migruar industrinë e menaxhimit të aseteve në teknologjinë Blockchain. Enzyme po sjell botën tradicionale të financave në DeFi, me menaxhimin e aktiveve në zinxhir që u mundëson përdoruesve të mbajnë kujdestarinë e aseteve të tyre ndërsa investojnë me menaxherët e portofolit. 

Pse është vapë

Ndërsa financat tradicionale migrojnë në DeFi, kjo do të jetë një ndryshim i lojës për mënyrën se si njerëzit mund të investojnë paratë e tyre. Enzima ul ndjeshëm barrierat e hyrjes në industrinë e menaxhimit të aseteve, duke shtuar transparencën dhe duke demokratizuar të gjithë procesin. Koha e kutive të zeza dhe kthimeve fikse është prapa nesh tani.

Enzyme meriton një vend në mesin e 10 kriptomonedhave më të mira për t'u blerë pasi është një projekt unik me konkurrencë minimale.

Balancues (BAL)

Balancer është një krijues i automatizuar i tregut. Redukton koston dhe rrëshqitjen midis tregtimeve të kriptomonedhave të ndryshme. Është zëvendësimi i decentralizuar për krijuesin tradicional të tregut, një ent i palës së tretë që ofron likuiditet për aktivet tregtare. Balancer përdor grupe që janë koleksione fondesh të furnizuara nga përdoruesit, të përdorura për të vërtetuar likuiditetin ndaj tregtimeve dhe transaksioneve. Minierat e likuiditetit janë bërë një temë e njohur në botën e DeFi dhe BAL e ka bërë këtë jashtëzakonisht mirë, duke u bërë tema kryesore e bisedës. 

Pishina e likuiditetit të balancuesit
Balancer Likuiditeti Pool

Pse është vapë

Balancer sjell konceptin e grupeve të likuiditetit në nivelin tjetër, duke lejuar ofruesit e likuiditetit të shtojnë deri në 8 aktive të ndryshme në grup. Balancer përdor algoritme të avancuara për të siguruar që çdo grup të ruajë balancën e saktë të aktiveve edhe pse çmimet e monedhave në pishina mund të ndryshojnë.

Tokenizimet dhe monedhat e qëndrueshme

Një nga premtimet më të mëdha të teknologjisë Blockchain është të tokenizojë pothuajse çdo aset globalisht. Po sikur të mund të blini ose të shisnit pjesë të pronësisë së pasurive të paluajtshme, aksioneve, kredive ose pronave intelektuale?

Çmimet e kriptomonedhave janë shumë të paqëndrueshme dhe kjo frikëson investitorin mesatar. Debati i pafund nëse kriptovalutat janë një depo e mirë e vlerës mund të zgjidhet shpejt nga zhvillimi mbresëlënës dhe rritja e monedhave të reja të qëndrueshme. Projektet që premtojnë tokenizimin e aseteve globale duhet të përfshihen në listën e 10 kriptomonedhave më të mira.

Synthetix (SNX)

Duke përdorur Synthetix, investitorët mund të krijojnë të tyren sintetik asetet - të quajtura Synths. Ato janë asete blockchain të lidhura me asetet e botës reale si monedhat fiat, kriptovalutat dhe mallrat. Çmimi i tyre gjurmohet në kohë reale duke përdorur burimet e të dhënave të orakullit, duke i lejuar investitorët të blejnë, shesin dhe tregtojnë mbi këto asete si ato reale, vetëm pa një organ qendror. Protokolli mundëson lloje të pakufishme të aktiveve të tokenizuara. Për shembull, Synths si sAAPL u japin investitorëve ekspozimin ndaj çmimit të aksioneve të Apple. Nëse investitori beson se çmimi është i mbivlerësuar, ai mund të blejë Inverse Synths, i cili rritet në çmim kur çmimi i Apple bie. 

Pse është vapë

Deri më tani, kriptovalutat kanë qenë një vend i vogël në tregjet financiare globale. Asetet e tokenizuara do të tërheqin investitorë të rinj për të hyrë në hapësirë, duke sjellë kapital të ri dhe duke përfaqësuar një katalizator të fortë për zhvillimet e ardhshme.

Toka (HENA)

Kjo është një monedhë dixhitale me qëllimin kryesor për të mbrojtur përdoruesit nga pagesat e tarifave shtesë të fshehura në botën e tregtisë elektronike duke sjellë adoptimin e teknologjisë blockchain në një shkallë globale. Terra është një monedhë stabile e pakolateralizuar dhe synon të krijojë një ekosistem të larmishëm kriptosh me asete të lidhura me dollarin amerikan, juanin kinez, euron dhe monedhat e tjera fiat. Një nga veçoritë kryesore të Terra është ndërveprueshmëria e tij në Blockchain të ndryshëm, si Ethereum, Solana dhe Cosmos. 

Pse është vapë

TerraUSD është një aktiv me interes. Në një botë ku normat e interesit zero janë normalja e re, mundësia e investitorëve për të mbajtur një aktiv të lidhur me USD dhe për të fituar interes duket shumë tërheqëse. VC-të kryesore të kriptove mbështesin projektin, si Galaxy Digital, Coinbase Ventures dhe Pantera Capital.

Orakujt dhe të dhënat

Kontratat inteligjente mundësonin potencialin e vërtetë të teknologjisë Blockchain. Por orakujt zgjeruan kufijtë e asaj që është e mundur të ndërtohet duke përdorur një kontratë të zgjuar. Qasja e të dhënave bën ndryshimin në çdo biznes, dhe projektet e lidhura me kriptomat nuk bëjnë përjashtim. 

Sa më e lehtë të jetë qasja në burimet e të dhënave në kohë reale dhe të sakta, aq më shumë ka të ngjarë që kontrata e zgjuar të funksionojë pa të meta. 

Chainlink ishte ndër 10 kriptovalutat tona më të mira për t'u blerë në 2019, por në ditët e sotme po dalin projekte të reja.

Protokolli i Bandës (BAND)

Protokolli i brezit përmirëson të dhënat e aksesit të kontratës inteligjente jashtë një blockchain specifik. Oraklet e tyre të të dhënave të ndërlidhura me zinxhirë mund të mbledhin të dhëna jashtë zinxhirit, t'i grumbullojnë ato dhe më pas t'ia ofrojnë ato çdo numri aplikacionesh të decentralizuara dhe kontratave inteligjente në një mënyrë agnostike të blockchain. Të dhënat e grumbulluara mund të jenë relativisht pa skematikë, gjë që është pjesë e fuqisë së protokollit të Bandës. Informacioni i aplikacioneve DeFi dhe lojërave mund të përfshijë të dhëna personale të kujdesit shëndetësor, dokumentacionin e pasurive të paluajtshme dhe madje edhe regjistrat e udhëtimeve duke lidhur kontratat inteligjente me burimet e jashtme të të dhënave. 

Pse është vapë

Sërish fjala kyçe për suksesin e Band është ndërveprueshmëria. Protokolli është ndërtuar në Cosmos dhe është i pajtueshëm me të gjitha Blockchains kryesore. Për më tepër, Band lejon përmirësim të efikasitetit të kostos dhe kohë më të shpejtë të përgjigjes. Mekanizmi i furnizimit të të dhënave të Band siguron që të dhënat janë të besuara dhe të sigurta.

Grafiku (GRT)

Ashtu si Google i formësoi kërkimin në internet duke indeksuar, Blockchain dhe Web 3.0 kanë një nevojë të ngjashme siç kishte interneti para Google. Informacioni bazë si të kuptuarit e transaksioneve të tokenit ose qasja në të dhënat e përdoruesve është i komplikuar për t'u marrë, duke krijuar një kërkesë për indeksimin dhe kërkimin e informacionit në lidhje me transaksionet bazë të blockchain.

Grafiku e ka plotësuar këtë nevojë. Përpara Google, kishte miliona uebfaqe të shpërndara nëpër ueb. Gjetja e të dhënave për çdo temë ishte shumë kohë dhe sfiduese. Marrja e të dhënave nëpër platformat blockchain ka qenë një nga tendencat më të spikatura në zhvillimin e blockchain.

Si funksionon Grafiku
Si funksionon Grafiku

Pse është vapë

Grafiku lejon indeksimin e të dhënave në Blockchain, duke e bërë modelin organizativ të Blockchain më efikas dhe aksesin e të dhënave blockchain gjithashtu më efikas. Si një nga aplikacionet më të përdorura të blockchain, mbi 3,000 nëngrafë janë vendosur në The Graph. Në ditët e sotme, çdo aplikacion ka nevojë për lidhje API për të funksionuar, dhe në mënyrë të ngjashme, Graph do të mundësojë dApps të reja të panumërta në të ardhmen.

collectibles

Në vitin 2017, një nga shenjat më të dukshme të rritjes së një flluske në ekosistemin e kriptove ishte vlerësimi mahnitës i kotele dixhitale. Njerëzit po u paguanin Eter me vlerë mijëra dollarë. Në një vështrim më të afërt, kjo ishte shprehja e një brezi të ri që i atribuon një vlerë reale për gjërat dixhitale.

NFT janë padyshim gjë tjetër e madhe në kripto dhe janë një domosdoshmëri në çdo listë të topave

Punimet e Artit NFT
Punimet e Artit NFT

Rarit (RARI)

Rarible është një platformë NFT (token jo i këmbyeshëm) për të siguruar koleksione dixhitale të siguruara me teknologjinë blockchain. Rarible përfaqëson një platformë dixhitale NTF me një fokus të veçantë në asetet e artit. Në mënyrë të veçantë, Rarible përfshin një treg që lejon përdoruesit të tregtojnë koleksione të ndryshme dixhitale ose NFT. 

Përdoruesit janë gjithashtu në gjendje të krijojnë këto asete, të cilat zakonisht njihen si NFT-të "përpunuese". Krijuesit e ndryshëm të përmbajtjes mund ta përdorin këtë për të shitur krijimet e tyre si libra, albume muzikore ose filma si NFT.

Pse është vapë

Vlerësimet e Artit janë në rritje prej vitesh tashmë. Rritja e NFT-ve është vetëm evolucioni më i natyrshëm i të njëjtit trend. NFT-të e bëjnë të lehtë për investitorët blerjen e aktiveve jo-materiale si pronat intelektuale. Nga ana tjetër, artistët tani mund të kenë akses në një treg global me pengesa të papërfillshme për hyrjen.

Sandbox (SAND)

Sandbox është një botë virtuale që funksionon në Ethereum. Ai i lejon njerëzit të ndërtojnë, zotërojnë dhe fitojnë para të gjithë përvojën e tyre të lojërave. Kjo mund të bëhet duke zotëruar pjesë toke brenda lojës ose duke krijuar asete të reja dixhitale si NFT në sandbox. Mbajtësit e SAND mund të marrin pjesë në qeverisjen e platformës në mënyrë të decentralizuar duke përdorur një Organizatë Autonome të Decentralizuar. 

Pse është vapë

Sandbox ka grumbulluar disa partneritete të dukshme si Atari dhe Crypto kitties. Lojërat e lojërave janë një industri globale me shumë miliarda, dhe çdo projekt që synon një audiencë kaq të madhe meriton vëmendje.

Decentraland (MANNA)

Decentraland është një botë virtuale 3D plotësisht e decentralizuar, ku njerëzit mund të zotërojnë dhe zhvillojnë tokën e tyre virtuale. Përndryshe, përdoruesit mund të ecin përreth dhe të ndërveprojnë me atë që përdoruesit e tjerë kanë krijuar dhe lidhur me njerëz të tjerë që eksplorojnë Decentraland në të njëjtën kohë. Peizazhi i projektit mund të përfshijë objekte të shumta duke filluar nga peizazhet statike 3D deri tek objektet ndërvepruese. Çdo pjesë e tokës së tokenizuar është një shenjë ERC721 dhe është e pandryshueshme dhe përmban koordinatat e pjesës së tokës që përfaqëson. MANA është shenja vendase që ushqen ekonominë e ekosistemit Decentraland. Është një shenjë ERC-20.

Pse është vapë

Mana ishte bota e parë virtuale e decentralizuar, dhe për shkak të kësaj, ajo ka një avantazh të lëvizjes së parë ndaj konkurrentëve. Mendoni për Decentaland si Second Like 2.0. Duke pasur parasysh suksesin që Second Life arriti gjatë viteve, e ardhmja mund të jetë shumë e ndritshme për Decentraland.

Diversifikimi i portofolit tuaj do të thotë të shtoni shumë monedha të ndryshme për të zvogëluar rrezikun e përgjithshëm. Në realitet, kriptovalutat kanë një korrelacion të lartë, kështu që edhe të kesh dhjetëra monedha të ndryshme mund të zvogëlojë ndjeshëm rrezikun.

Blerja e këtyre 10 kriptomonedhave kryesore përfaqëson një ekspozim të larmishëm ndaj tendencave më të mira të kriptove në 2021 dhe mund t'i shtojë vlerë të konsiderueshme portofolit tuaj. 

DISCLAIMER

Unë nuk jam analist apo këshilltar investimesh. Gjithçka që unë ofroj këtu në faqen e internetit është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në postimin tim duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Unë nuk mund të jem përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar duke u mbështetur në një informacion të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.