100 monedhat kryesore
Tregtim i automatizuar i kriptove

100 kriptovalutat më të mira: 5 projekte për t'u parë

Duke parë se sa mirë kanë ecur kriptovalutat, ka shumë të ngjarë që të keni dëgjuar për to nga diku, qoftë nga platformat e mediave sociale, mediat konvencionale apo nga goja e gojës. Sipas NASDAQ, rreth 14% e popullsisë amerikane ka investuar në kriptovaluta, me 46 milionë qytetarë amerikanë që zotërojnë Bitcoin.

Shumica e popullsisë dhe brezi mijëvjeçar në mbarë botën po kërkon një strehë tjetër të sigurt. Gjatë pandemisë, ekonomitë globale kanë shtypur para pa pushim dhe kanë zhvlerësuar monedhën e tyre. Prandaj, çështjet e qenësishme në institucionet tradicionale financiare, tregjet e centralizuara dhe qeveritë, kriptovalutat synojnë t'i rregullojnë ato çështje përmes teknologjisë, konsensusit dhe idesë së tyre.

Projektet solide që renditen në mesin e 100 kriptomonedhave më të mira

Aktualisht, ka mbi 10,000 projekte unike të kriptomonedhave të listuara në treg. Tregu vlen mbi 2 trilion dollarë. Ky vlerësim është jashtëzakonisht mbresëlënës sepse tregu i kriptomonedhave është vetëm një dekadë i vjetër në krahasim me tregun antik të arit. Duke pasur parasysh numrin në rritje të projekteve në treg, tregu është i bollshëm me tokena të zinxhirit të zgjuar, monedha të qëndrueshme dhe projekte të tjera të ndryshme.

Është interesante se shumë nga këto argumente nuk janë të sigurta. Ata nuk arrijnë të ofrojnë dobi, nuk kanë potencial dhe nuk kanë vizion; megjithatë, shumë njerëz mund të investojnë shpejt në këto argumente për të rritur çmimin dhe për të përfituar nga mundësia. Në realitet, shumë nga tokenat në treg janë të tepërta dhe nuk kanë plan konkret për të pasur sukses ose për t'u rritur në hapësirën e kriptove; megjithatë, disa kriptovaluta ne mendojmë se ia vlen t'i hidhni një xhirim.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 5 projektet më të mira, ndër 100 kriptovalutat më të mira që duhet të shikoni.

Cardano

Cardano është lehtësisht një nga projektet më premtuese në hapësirën e kriptove tani. Një faktor vendimtar është se Cardano ka parë një vrull të fortë çmimesh gjatë tremujorit të parë të 2021. Duke shkuar në këtë vit, vlera e Cardano u rrit nga 0.182 dollarë në 1.45 dollarë deri në fund të tremujorit të parë. Që atëherë, pavarësisht uljeve të fundit të çmimeve të kriptove, vlera e Cardano ka qëndruar e qëndrueshme në 1.52 dollarë, duke shkuar në tremujorin e dytë të vitit.

Tabela Cardano

Shumë sukses i Cardano-s i atribuohet rritjes së adoptimit të aktivit pasi projekti i lejoi përdoruesit të ndërtonin kontrata në rrjetin e projektit. Ndërsa Cardano është i famshëm për marrjen e gjërave gradualisht, projekti ka parë rritje të qëndrueshme gjatë viteve. Përfundimisht, përpjekja dha shumë fryte pasi Cardano renditet në mesin e dhjetë kriptomonedhave më të mira sipas kapitalit të tregut.
Kontrata inteligjente e Cardano u mundëson zhvilluesve funksionalisht të ndërtojnë DApps, të prezantojnë token të rinj dhe të zgjerojnë hapësirën DeFI. Prandaj, Cardano duhet të jetë në listën tuaj të shikimit.

Ethereum

Ethereum ka padyshim potencial të pakapërcyeshëm. Jo vetëm që është ndër 100 kriptovalutat më të mira, por gjithashtu renditet si Blockchain-i më i vlefshëm pas Bitcoin. Me Eth 2.0 që pritet të jetë plotësisht funksional deri në fund të këtij viti, Ethereum ka shumë të ngjarë të rrëzojë Bitcoin. Me një kapital tregu prej mbi 270 miliardë dollarësh, Ethereum është projekti i dytë më i madh i kriptomonedhës. Për më tepër, Ethereum ishte projekti i parë që u mundësoi zhvilluesve të zhvillojnë, ndërtojnë dhe vendosin DApp-et dhe sistemet e tyre nën një ekosistem të decentralizuar.

Ka një mori karakteristikash që e bëjnë Ethereum një zhvillim emocionues në ekosistemin e kriptomonedhës. Si fillim, është zgjidhja e problemeve ekzistuese të ekonomisë globale. Kriptovalutat vendase të Ethereum janë zgjidhje ideale për paratë që bota ka dalë.

Grafiku Ethereum

Ju duhet të shikoni Ethereum sepse projekti është një organizatë që mendon përpara dhe gjithmonë kërkon të miratojë ndryshime dhe të kërkojë zgjidhje për të zgjidhur problemet e natyrshme në ekonomitë globale, gjë që është e dukshme në propozimet e shumta të përmirësimit të Ethereum të platformës. Duke parë se sa mirë kanë ecur NFT-të dhe planet e Ethereum për të kaluar nga protokolli i paqëndrueshëm i konsensusit të Provës së Punës në protokollin e konsensusit të Provës së Kunjit, Ethereum pritet të jetë një zgjidhje e ndërveprueshme dhe shumë e shkallëzueshme.

polkadot

Ndërsa projekti ka qenë nën radar që nga publikimi i tij katër vjet më parë; megjithatë, ai ka tejkaluar ekosistemin e kriptove me lëshimin zyrtar të rrjetit të tij kryesor në vitin 2020. Është interesante se projekti fitoi shumë vëmendje për veçoritë e tij. Shenja origjinale e projektit, DOT, u rrit në mënyrë dramatike në 10 kriptovalutat më të mira sipas kapitalizimit të tregut.

Me një kapital tregu prej mbi 21 miliardë dollarësh, Polkadot është vështirë të humbasë. Komuniteti fillimisht e lavdëroi projektin si një pasues dhe rival të projektit Ethereum. Është ironike sepse Ethereum u prezantua gjithashtu si një rival i Bitcoin.

Grafiku Polkadot

Ju duhet të shikoni Polkadot sepse projekti kërkon të fuqizojë të ardhmen e decentralizuar të internetit përmes Web3. Polkadot është lehtësisht një nga projektet më premtuese dhe komplekse në ekzistencë duke prezantuar një zgjidhje ndërvepruese që është në përputhje me zinxhirët e tjerë të bllokut. Polkadot është një kriptomonedhë që plotëson çdo kërkesë që i nevojitet tregut aktualisht. Ajo ka një komunitet të shkëlqyeshëm, një ekip solid zhvillimi, një themelues vizionar, partneritete me ndikim, investime, kapital të konsiderueshëm të tregut, shkallëzueshmëri, përmirësim, shpejtësi të lartë transaksionesh, ndër të tjera. Nuk mund të gaboni kur bëhet fjalë për Polka Dot.

Litecoin

Litecoin është një nga projektet më të suksesshme në ekosistemin e kriptove. Me Bitcoin që po bëhet më i vështirë për t'u blerë, Litecoin u prezantua për të përmirësuar problemet ekzistuese të Bitcoin me transaksione më të shpejta dhe një proces minerar më demokratik, duke e bërë kështu projektin më gjithëpërfshirës sesa ekskluziv.

Grafik Litecoin

Sot, Litecoin ka qenë në krye të interesit të shumicës së tregtarëve falë kohëve të shpejta të transaksioneve dhe tarifave relativisht më të lira. Me një kapak tregu prej 12 miliardë dollarësh, Litecoin është një projekt që duhet parë.

shumëkëndësh

Polygon, i njohur më parë si Rrjeti Matic, është një kornizë në zhvillim e krijuar për të rritur ndërveprimin midis rrjetit kryesor Ethereum dhe rrjeteve të tjera të pajtueshme. Është një hyrje e re në mesin e 100 kriptomonedhave më të mira dhe tani është një nga më premtuesit midis mijëra monedhave dhe argumenteve të tjera. Kohët e fundit, projekti ka parë një rritje dramatike pasi simboli vendas i projektit u rrit me 26000% që nga fillimi i këtij viti. Ndryshe nga projektet e tjera në listë, Polygon është një rrjet me shtresa 2. Kështu, është një shtresë shtesë në krye të Ethereum për të shtuar shkallëzueshmërinë dhe për të përmirësuar ndërveprimin midis zinxhirëve të bllokimit.

Grafiku i shumëkëndëshit

Ja pse duhet të shikoni nga afër Polygon:

  1. Polygon është një projekt solid dhe inovativ që përmirëson shkallëzimin dhe ndërveprueshmërinë.
  2. Është në përputhje me EVM, duke e bërë atë të dobishëm për zhvilluesit e DApp. Polygon është një projekt i veçantë me potencial për të zgjeruar ekosistemin e kriptove.
  3. Me zhurmën që rrethon NFT-të, Polygon ka parë një rritje të konsiderueshme në adoptim falë zgjidhjes së tij të ndërveprueshme, të shkallëzuar dhe të qëndrueshme. 

Nëse po kërkoni të investoni në një nga 100 kriptovalutat më të mira, mos kërkoni më tej. Coinrule është një platformë meta tregtare që u mundëson përdoruesve të vendosin tregtimin e kriptomonedhave të bazuara në rregulla në shkëmbime të shumta kripto. Automatizoni procesin, mbroni fondet tuaja dhe kapni mundësinë e ardhshme të tregut me të Coinrule

Mohim përgjegjësie: Asgjë në sit nuk përbën këshilla profesionale ose financiare, as ndonjë informacion në këtë artikull nuk përbën një deklaratë gjithëpërfshirëse ose të plotë të çështjeve të diskutuara.