Tregtim i automatizuar i kriptove

Sinjalet kryesore?

A keni dëgjuar për zinxhirët e fantazmave? Këto janë projekte që u hodhën shkurtimisht në fazat e fundit të cikleve të mëparshme të tregut të rritjes, vetëm për t'u zhdukur në errësirë ​​menjëherë pas kësaj.

Ju mund të shihni grafikun e një zinxhiri fantazmë më sipër. Ajo shijoi përkohësisht një zhurmë në 2017/18, por nuk u rikuperua kurrë nga busti dhe nuk arriti të fitonte asnjë lloj adoptimi gjatë viteve.

Pse ka rëndësi kjo sot? Sepse për të kuptuar fazën e vonë të një cikli duhet të kuptoni se kush do ta bënte FOMO- blini në projektet e ardhshme të zinxhirit Ghost.

TradFi (Financa Tradicionale) Hedge Funds pësoi një performancë të tmerrshme në vitin 2021. Vetëm një pjesë e vogël arritën të tejkalojnë edhe indeksin e aksioneve të SHBA S&P500. Ndërkohë, Crypto Funds mesatarisht u kthye 214% në 2021, krahasuar me rreth 10% kthime për TradFi Hedge Funds.

Pasoja është e thjeshtë: fondet jo-kripto-vendase, LP-të dhe investitorët kërkojnë në mënyrë të dëshpëruar ekspozimin ndaj kriptove. Shumë prej tyre nuk kanë as bindje të vërtetë dhe as kuptim të industrisë. Deri kohët e fundit ata mund ta kishin konsideruar kripto-n një mashtrim tërësisht, por paratë flasin.

Për ta, çdo zinxhir tingëllon si çdo tjetër dhe sa më të mëdha të jenë premtimet e bëra nga projektet e reja aspiruese, aq më të mëdha bëhen raundet e investimeve. Rezultatet janë zinxhirë fantazmë dhe kapitali i djegur në projektet me fjalë të zhurmshme.

E mbani mend zhurmën rreth 'Enterprise Blockchain'? Ndërsa cikli i tregut kthehet, kjo TradFi FOMO vetëm do të intensifikohet.

Në një shënim më shpresëdhënës, fondet kripto-vendase po përshpejtohen. FTX kohët e fundit lançoi një fond sipërmarrjeje prej 2 miliardë dollarësh, a16z, Paradigm dhe fonde të tjera të thella kripto që kanë arka të mëdha luftarake. Tani për tani, ne mund të shohim sinjale kryesore, por kini kujdes për një lloj krejtësisht të ndryshëm të Flippening që ndodh midis gardës së vjetër dhe të resë në vitet në vijim.