Tregtim i automatizuar i kriptove

Tregtimi i Narrativës

Ndërsa viti 2021 po i vjen fundi, është koha për të parë disa nga tregimet më dominuese të tregut kryesor të rritjes së këtij viti. Si i mirënjohuri Crypto Influencer Cobie shkroi, ka një 'metagame' të vazhdueshme që po ndodh brenda cikleve të kriptove.

Narrativa 'DeFi'

Tregu më i fundit i rritjes filloi me 'DeFi Summer' në vitin 2020. Por në vitin 2021, çipat blu DeFi si Aave, Uniswap ose Compound nuk performuan më së shumti në terma relativë kundrejt monedhave të tjera.

Narrativës 'DeFi' i kishte mbaruar avulli, narrativat e tjera morën përsipër. Deri më tani këtë vit ka pasur rrëfime kryesore të kriptos rreth 'Ethereum Killers' me platforma konkurruese L1 si Solana, Avalanche dhe të tjera që performojnë masivisht në pjesën më të madhe të tregut.

Narrativa NFT

Kishte të paktën dy periudha të rritjes së fortë për projektet NFT, të udhëhequra nga 'NFT Bluechips' si CryptoPunks, Apes dhe të tjerë. Kohët e fundit projektet 'GameFi' të udhëhequra nga Axie Infinity dhe një rrëfim rreth lojërave kripto 'Metaverse' dhe 'Play to Earn' u ngritën. Natyrisht, mund të ketë tregime të shumta konkurruese që ndodhin në të njëjtën kohë.

Konsistenca e Bitcoin

Gjatë gjithë kësaj, Bitcoin ka mbetur në mënyrë jokarakteristike konsistente me pak paqëndrueshmëri nga standardet e kriptos. Për të qenë një tregtar vërtet i avancuar, ju duhet të kuptoni se çfarë tregimesh janë në vazhdim, cilat janë duke u mbaruar dhe cilat mund të marrin vrull.

Nëse veshi juaj nuk është afër tokës dhe dikush ju tregon për 'gjënë e ardhshme të nxehtë' në kripto, shanset janë që të brendshëm të vërtetë të kenë vazhduar tashmë.

Për vitin 2022, kini kujdes që të mos bëheni likuiditeti dalës për tregimet e ciklit të kriptove të dikujt tjetër.