Tregtim i automatizuar i kriptove

Pyetje trilionë dollarësh

Kur bota është në flakë, nuk është koha e duhur për të folur për çmimet. Ka gjëra më të rëndësishme në botë.

Megjithatë, këto gjëra shkojnë përtej fushëveprimit të këtij buletini dhe tregjet nuk flenë.

Tregjet globale, qofshin ato të kriptos apo aksioneve, kanë parë rënie të mëdha gjatë 24 orëve të fundit me fillimin e pushtimit rus të Ukrainës. Kapaciteti i tregut të Crypto ra me më shumë se 10% brenda disa minutave kur ngjarjet filluan të shpalosen.

BTC nuk ishte përjashtim këtu. Ndërkohë, Gold, mbrojtja e vjetër, e testuar nga beteja kundër rrezikut makro, më në fund pa një shpërthim të madh. BTC është Mbreti i Kriptove, por nuk është ende streha e sigurt që shumë mendojnë se mund të bëhet një ditë. Pritet që paqëndrueshmëria e madhe të marrë përsipër në ditët në vijim, ndoshta javë apo edhe muaj.

A do të jetë lufta e shkurtër dhe vendimtare? Apo të zvarritet për muaj të tërë? A do të hiqet Rusia nga sistemi global i ndërmjetësimit financiar SWIFT, ndoshta edhe të fillojë të përdorë Bitcoin për të anashkaluar sistemin financiar ndërkombëtar? A do të shtyjë FED uljen e normave të saj? Shumë pyetje, shumë pak përgjigje.

Ekziston një mençuri e zymtë tregu për të blerë kur ka gjak në rrugë. Duke parë pas në kohë, përplasja e tregut COVID të marsit 2020 ishte një fund i madh.

Sot, Indeksi i Lakmisë dhe Frikës sërish tregon drejt frikës ekstreme. A është ndryshe kjo herë? Nëse bashkojmë paradigmën përfundimtare të parave jashtëzakonisht të lira të Bankës Qendrore që nxitën një bum të tregjeve të gjeneratave me një situatë politike globale në përkeqësim, ka shumë arsye për të qenë pesimistë.

Por përsëri kishte shumë arsye për pesimizëm në Mars 2020.

Pra, a është tani një kohë e mirë për të qenë kundërthënës dhe për të blerë?

Kjo, me të vërtetë, është pyetja prej trilion dollarësh.