Pompë Bitcoin ETF
Tregtim i automatizuar i kriptove

Vetëm lart?

Javët e kaluara janë ndjerë sikur kohët e mira të vjetra janë kthyer. Rikthimet 2020/21 vijnë në mënyrë të fortë me BTC dhe ETH rriten përqindjet dyshifrore që nga shtatori. Në anën e pasme të këtij tubimi, kompani të tjera kryesore të Crypto si Solana janë ngritur edhe më shumë. Jemi kthyer akoma?

Ndër nxitësit më të fundit të çmimeve kanë qenë lajmet pozitive në lidhje me miratimin e Crypto ETF-ve. Meqenëse rruga është e qartë për një ETF të Bitcoin tashmë të pashmangshëm, implikimet e një miratimi të tillë po konsiderohen tek pjesëmarrësit e tregut. Dje surpriza e madhe për tregun ishte aplikimi i Blackrock për të paraqitur një ETH ETF, i cili rezultoi në fishekzjarre me çmime.

Me tregjet që festojnë sezonin ETF, është e rëndësishme të mbani mend se, ndryshe nga një ETF e së ardhmes që ekziston tashmë për aktive të caktuara kripto, një ETF Spot do të mbështetet nga aktivet aktuale BTC/ETH të blera nga tregu. Kjo do të krijojë presion të pashmangshëm blerjeje nga disa prej lojtarëve më të mëdhenj institucionalë në botë. Sigurisht që ndihet sikur kripto po 'rritet'.

Kjo po ndodh kundër një konfigurimi makro interesant. Me deficitet gjithnjë në rritje, yield-et e thesarit të SHBA për borxhin afatgjatë të thesarit (maturimet >10-vjeçare) po rriten më shpejt se yield-et afatshkurtër (maturimet <2-vjeçare). Ky është një lajm i keq për Thesarin, si dhe për Rezervën Federale. Ai sinjalizon rënie të interesit për borxhin sovran afatgjatë të SHBA-së dhe rritje të pritjeve inflacioniste. Pa blerës për obligacione me afat të gjatë, Thesari përpiqet të emetojë më shumë borxhe. Pritjet në rritje të inflacionit minojnë atë që Fed ka luftuar gjatë vitit të kaluar me rritjen e normave. Problemi bëhet veçanërisht i rëndësishëm teksa po hyjmë në një vit zgjedhor gjatë të cilit pushtetet që do të ishin më mirë të mos shihnin një recesion të madh.

Ndërkohë, tendenca e rritjes së yield-eve të obligacioneve me afat të gjatë është gjithashtu një lajm i keq për bankat që mbajnë një sasi të konsiderueshme të këtyre obligacioneve në bilancin e tyre. Kur yield-et rriten, çmimet e obligacioneve ulen. Nga ana tjetër, rënia e çmimit të obligacioneve dëmton aftësinë tuaj paguese, pasi Silicon Valley Bank e zbuloi rrugën e vështirë. Për të parandaluar që kjo të përshkallëzohet më tej, Fed tani për tani po ndalon rritjen e normave të interesit ndërsa lëshon më shumë obligacione me datë të shkurtër. disa konsiderojeni këtë si një injeksion likuiditeti në tregje që do të rriste çmimet e aseteve, duke përfshirë paratë tona të preferuara magjike në internet.

Çfarë thotë topi i kristaltë se do të ndodhë më pas? Disa nga tubimet aktuale ndihen disi të shkumëzuara. Si rregull i madh në tregjet e kriptove, Alts shfaqen pasi BTC dhe ETH patën momentin e tyre. Gjithashtu, çmimet e kriptove priren të vuajnë nga sezonalitetet. Këto janë vetëm disa konsiderata që tregtarët duhet të bëjnë.

Megjithatë, pyetja më e rëndësishme është nëse jemi në fund të një flluske jehone ose tashmë në fillim të tregut të plotë të demit. Shumë do ta kujtojnë tubimin e 2019-ës që u pasua nga një rënie e madhe e shkaktuar nga COVID në të gjithë bordin në mars 2020. Ajo që pasoi ishte Vera e DeFi që çoi drejtpërdrejt në tregun e rritjes së 2021. Ishte një sfidë e fundit përpara se të fillonte "Up Only". A do të përsëritet historia?