Tregtim i automatizuar i kriptove

Duart e Dobta

Pas grumbullimit të një niveli të ri të Bitcoin të të gjitha kohërave në mars, tregjet dukeshin pa vrull për javë të tëra. Katalizatorët e rinj të tillë si miratimi i Ethereum ETF duken shumë të pamundur. Lansimi i të rejave Bitcoin dhe ETF-të Ethereum në Hong Kong nuk kanë tërhequr vëllime domethënëse.

Njoftimi i shumëpritur i shenjës Eigenlayer në ekosistemin Ethereum çoi në më shumë zhgënjim sesa eksitim. Nga ana negative, rritja e goditjeve të qeverisë amerikane kundër teknologjisë së privatësisë së kriptove dhe platformave të decentralizuara të financave u kanë kujtuar pjesëmarrësve të tregut pasigurinë e madhe ekzistuese ligjore dhe rregullatore.

Nisja e Bitcoin ETF kishte ngritur shumë pyetje. Një prej tyre ishte: a do të jenë mbajtësit e ETF-së besimtarë Hodl që blejnë për një kohë të gjatë? Apo do të dobësojnë pozicionet e tyre në kohën e parë të telasheve? Daljet e ETF prej 564 milionë dollarësh vetëm të mërkurën këtë javë i japin një përgjigje të qartë kësaj pyetjeje. Jo të gjithë mund të përballojnë paqëndrueshmërinë me të cilën janë mësuar tregtarët e kriptove.

Nga ana tjetër, rënia e Bitcoin nën 60,000 dollarë nuk është një shkak kryesor për shqetësim për pjesëmarrësit e tregut të ngurtësuar nga beteja që e kanë parë atë më parë. Vlera e ulët prej 50,000 dollarësh është parë si një zonë rënie e 'tregut të demit' nga analistët teknikë për një kohë. Thënia "Shit në maj, ik" nuk vjen nga askund ndërsa pjesëmarrësit e tregut përgatiten për një verë më të qetë akumulimi.

Ndërkohë, Morgan Stanley po kërkon të lejojë 15,000 agjentët e saj të rekomandojnë ETF-të Bitcoin për klientët e tyre. Përgjysmimi i 4-të ka ulur gjithashtu normën e emetimit të Bitcoin. Edhe nëse një Ethereum ETF mund të vonohet, as ai nuk do të largohet. Aplikacionet ETF të Blackrock deri më tani kanë një shkallë suksesi 100%. Ndoshta rreziqet më të mëdha janë në anën ligjore. Por kjo luftë vazhdon, ajo drejtohet nga lojtarë të mëdhenj të kriptove si Consensys, Coinbase dhe Uniswap të cilët përfaqësojnë një gamë të gjerë të industrisë. Ata kanë ekspertizë dhe kapital të konsiderueshëm pas tyre. Më e rëndësishmja, KSHZ-ja i ka humbur rastet e saj me një ritëm të shpejtë. Përpjekja e saj për të bërë politikë nëpërmjet zbatimit nuk është kushtetuese.

Shumë katalizatorë të tjerë për anën e sipërme dhe negative qëndrojnë në të ardhmen. Pyetja kryesore nuk është nëse tregu i demit do të vazhdojë, pyetja është 'kur'.

 

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

DISCLAIMER
Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.