Çfarë është Binance
Tregtim i automatizuar i kriptove

Çfarë është Binance – Një ekosistem i tërë kriptosh pas shkëmbimit

Nëse jeni i ri në botën e kriptomonedhave, mund të pyesni veten se çfarë Binance është. Është një shkëmbim kriptosh i njohur dhe i besueshëm. Sistemi ka qenë në funksion që nga korriku i vitit 2017. Brenda një viti nga lansimi, 10 milionë njerëz tashmë e përdornin atë.

Çfarë e bën Binance të ndryshme?

Një nga gjërat që e ka bërë të njohur këtë shkëmbim kripto-shkëmbimi është veçantia e tij nga konkurrentët. Shumica e konkurrentëve të saj ofrojnë vetëm tregje fiat-to-crypto (për shembull, USD-në-Bitcoin). Sidoqoftë, Binance ofron shumë më tepër, duke filluar me tregje të ndryshme kripto-në-kripto (për shembull, Bitcoin-në-BAT).

Këto tregje tërheqin përdorues që nuk mund t'i marrin monedhat në shkëmbime të tjera. Sistemi ka gjithashtu tarifa të ulëta tregtimi, teknologji të besueshme dhe besim të lartë, të cilat kanë ndihmuar në rritjen e tij të shpejtë. Që nga fillimi i tij, Binance ka qenë fitimprurës spektakolar dhe regjistroi 446 milionë dollarë fitime në vitin 2018.

Fitoni para me Crypto: 10 mënyra për të fituar Bitcoin dhe kripto të tjera me Binance Earn | Blog i Binance
Foto: Blog i Binance

Fitoni për të ardhura pasive

Një nga mënyrat më të shpejta dhe më të thjeshta për të fituar të ardhura pasive është përmes Binance fiton. Në të kaluarën, llogaritë e kursimit mund të ofronin norma interesi jashtëzakonisht të larta. Megjithatë, norma mesatare e interesit sot lëviz rreth një përqindjeje të vogël, rreth 0.5%, për shumicën e llogarive konvencionale të kursimit me bankat tradicionale.

Me norma kaq të ulëta interesi, po bëhet e vështirë për njerëzit që të fitojnë të ardhura pasive apo edhe të mbrojnë pasurinë e tyre për shkak të inflacionit të lartë. Nga ana tjetër, përdoruesit e kriptomonedhës Binance mund të presin fitime të larta në asetet e tyre. Pavarësisht kësaj, megjithatë, shumica e njerëzve ende nuk i përdorin këto produkte që kursejnë kripto.

Nëse jeni ende në errësirë ​​për atë që është Binance, atëherë duhet të kuptoni se si Binance Earn është i dobishëm për përdoruesit në mënyrë që të merrni një paraqitje të shkurtër të gjithë këtij ekosistemi të bazuar në kriptovaluta. Binance Earn ndihmon fillestarët dhe përdoruesit e avancuar të fitojnë rendimente më të larta edhe pa bërë tregti të shpeshta.

Si përdorues, ju do të merrni mënyra të shumta për të fituar para duke përdorur Binance fitim, pasi disa produkte ofrojnë garanci kryesore që sigurojnë që depozita fillestare e përdoruesve të jetë ende e paprekur. Aktualisht, ju mund të merrni dy lloje fitimesh me Binance gain - të garantuar dhe të lartë.

Kartë Pagesa për Pagesat e Debitit

Binance u ofron përdoruesve të saj mundësinë për të blerë gjërat që duan me kripto. Karta Binance u lejon atyre të shpenzojnë kriptovalutat e tyre të preferuara në mbi 60 milionë tregtarë në mbarë botën. Përdoruesit duhet vetëm të transferojnë kriptomonedha nga portofoli i tyre spot në portofolin e tyre të financimit dhe ata janë gati të shkojnë.

Me kartën Binance, ju mund të bëni gjithçka që bëjnë kartat e rregullta të pagesave dhe shumë më tepër. Karta Binance funksionon si kartat e zakonshme të debitit të lëshuara nga bankat. Përdoruesit mund të mbushin kartën e tyre me para duke përdorur aplikacionin e kartës Binance, zakonisht në formën e monedhës Binance (BNB) ose Bitcoin.

Sa herë që një përdorues bën një pagesë, karta do të përdorë gjendjen për pagesat me kartë dhe do të zbresë shpenzimin nga bilanci juaj automatikisht. Me kartën Binance, nuk keni më nevojë të shisni kriptoma për të paguar faturat tuaja, pasi mund të mbani gjithashtu HODling dhe të shpenzoni vetëm fondet me të cilat ju nevojiten për të kryer pagesat.

Kredi për kredi të lehtë

Njerëzit që nuk e dinë se çfarë është Binance zakonisht pyesin nëse ka hua me Binance. Përgjigja është po. Binance gjithashtu ofron kredi për përdoruesit e saj dhe këto kredi ofrojnë opsione të shumta për aktive të ndryshme, duke përfshirë kripto, kolateralin dhe normën e interesit. Përdoruesit marrin gjithashtu kufijtë maksimalë të huazimit sipas kushteve të tregut bazuar në menaxhimin e brendshëm të rrezikut të Binance.

Vetëm përdoruesit e regjistruar të Binance kanë akses në kreditë e Binance. Binance ofron kredi në disa kripto, si BTC, ETH, BNB, BUSD dhe USDT. Si kolateral, kreditë e Binance mbështesin kripto të ndryshme si BTC, ETH, BNB dhe BUSD.

Kredi Binance afatet variojnë nga 7, 14, 30, 90 dhe 180 ditë. Megjithatë, ju mund të bëni pagesa paraprakisht, duke pasur parasysh se ata do të llogarisin interesin sipas orëve të huazuara. Binance llogarit interesin çdo orë dhe e bazon normën e interesit në kohën kur përdoruesi merr kredinë.

Rishikimi i Binance 2021: A është akoma shkëmbimi më i mirë i kriptove - A është i sigurt?
Foto: Blockonomi

Marzhi dhe derivatet për tregtimin me levë

Tregtimi i marzhit është një metodë ku përdoruesit tregtojnë asete kripto duke marrë hua. Ky lloj tregtimi u lejon përdoruesve të kenë akses në shuma të mëdha kapitali (që nuk mund të kenë ndryshe) në mënyrë që të rrisin pozicionet e tyre. Ai përforcon rezultatet e tregtimit dhe i ndihmon tregtarët të realizojnë kthime më të mëdha në tregti të suksesshme.

Tregtarët e marzhit vendosin porosi për të blerë ose tregtuar kripto në tregjet spot. Kjo do të thotë që platforma përputhet me porositë e marzhit me porositë e tregut spot. Çdo porosi e lidhur me marzhin është në fakt një porosi spot. Ndërkohë, për ata tregtarë që tregtojnë Futures, urdhrat për blerje ose shitje të kontratave vendosen në tregun e derivateve.

Të gjitha kontratat e së ardhmes tregtohen në tregun e derivateve dhe tregtimi varet nga detyrimi për të dorëzuar aktivet në një datë të ardhshme. Ju nuk mund të tregtoni kontrata të së ardhmes në tregun spot sepse kontratat e së ardhmes lidhen me shlyerjen e një aktivi bazë në një datë të ardhshme, ndërsa spoti lidhet me shlyerjen aktuale tani. Kjo është arsyeja pse tregtimi i marzhit dhe tregtimi i të ardhmes kryhen në dy tregje të ndryshme.

Kontratat e së ardhmes gjithashtu lejojnë tregtarët të nxjerrin fitime të mëdha duke përdorur levën.

Launchpool Për Investimet Kripto

Çfarë është Launchpool? Binance ka një ekosistem të plotë shërbimesh që është përshtatur për t'i shërbyer shumicës së nevojave të përdoruesve të kriptomonedhave. Njerëzit që përdorin Binance mund të kenë parë Binance Launchpool shfaqen herë pas here teksa tregtojnë.

Pra, çfarë është Launchpool? Launchpool është një platformë që synon të mbështesë rrjetin e kriptove duke ofruar akses në investimet kripto për çdo përdorues të Binance. Me platformën, përdoruesit dhe investitorët mund të gjenerojnë kthime të mëdha në formën e argumenteve të reja.

Zgjidhja ofron përfitime për përdoruesit dhe për projektet e reja të kriptomonedhave. Launchpool ndihmon projektet cilësore të mbledhin fonde dhe, në të njëjtën kohë, lejon përdoruesit dhe investitorët e kriptove të bëjnë kthime tërheqëse.

Aktualisht, Launchpool përmban 19 projekte. Platforma ofron mekanikë të thjeshtë për të fituar argumente falas. Përdoruesit janë gjithashtu fleksibël për të fituar argumente të reja dhe për të kontrolluar asetet e tyre ekzistuese. Për më tepër, platforma ofron rritje për projektet dhe mbajtësit.

Përfundim

Binance është ndër shkëmbimet kryesore të kriptove në botë. Një përfitim i përdorimit të këtij shkëmbimi është se ai ka një listë të gjerë të çifteve tregtare. Për më tepër, tarifat e tij janë relativisht të ulëta në krahasim me platformat e tjera.

Platforma përdor gjithashtu monedhën BNB si një shenjë shërbimi për gjithçka në bursë. Kjo i lejon përdoruesit të paguajnë çdo tarifë transaksioni dhe tregtimi me tarifa shumë më të ulëta sesa do të bënin ndryshe me argumentet/këmbimet e tjera.

Të gjitha-në-të gjitha, Binance e ka krijuar veten si një qendër me një ndalesë për të gjitha nevojat financiare të një përdoruesi që hyn në ekosistemin e kriptove. Duke pasur parasysh trajektoren aktuale dhe popullaritetin e fintech, Binance pritet të rritet masivisht gjatë viteve të ardhshme pasi kombinon tregtimin në vend, të ardhurat pasive, kartat e debitit të kriptove, kreditë e kriptove, tregtimin me leva dhe derivatet dhe investimet në kripto.