çmimi i bitcoin kundrejt altcoin të zgjedhur
Tregtim i automatizuar i kriptove

Kur do të rritet ALT? Grumbulloni monedhat tuaja të preferuara ndërsa prisni..

Dy muajt e fundit ishin mjaft i mërzitshëm duke parë çmimin e Bitcoin, por periudhat e paqëndrueshmërisë shumë të ulët zakonisht pasohen nga një lëvizje e konsiderueshme e çmimit (lart ose poshtë).

Dy ditë më parë e shumëpritura Pompë Bitcoin mbërriti, dhe ishte i madh! Rritja e çmimit rreth 20% në pak minuta.

Rritja e çmimit të Bitcoin
Pas thyerjes së rezistencës prej 4200 USD, filloi blerja e FOMO

Ajo ngjarje masive më la me ndjenja të përziera. Nga njëra anë, entuziazmi për atë që mund të përfaqësojë një shenjë të qartë të ndryshimit të gjendjes së përgjithshme të tregut dhe përfundimit të një tregu të rezistuar të zgjatur për kriptovalutat. Nga ana tjetër, megjithatë, portofoli im i altcoin-ve të shprehura në terma BTC u bë papritmas kryesisht i kuq, edhe nëse ishte ende shumë i gjelbër duke marrë parasysh vlerën e USD.

Rritja e çmimit të Bitcoin çoi në një shitje të gjerë midis pothuajse të gjithë altcoin-ve të tjerë që në ato orët e para nuk performuan ndjeshëm "mbreti-BTC".

Nëse krahasojmë çmimin e BTC me çmimin e agreguar të të gjitha monedhave të tjera Altcoin, mund të vëreni qartë se si të gjitha monedhat e tjera luftuan për t'u rritur aq ndjeshëm sa Bitcoin.

Çmimi i Altcoin kundrejt çmimit të Bitcoin
Altcoins priren të kenë performancë të ulët në kohërat e paqëndrueshmërisë së lartë për BTC

Ju gjithashtu mund të krahasoni rrugën e ndryshme që kishin monedha të ndryshme.

Çmimi i Ethereum është ende i prapambetur për Bitcoin, që për mendimin tim nuk është një tregues i mirë i fuqisë së tij nënvizuese, kështu që unë preferoj të kërkoj monedha të tjera për të blerë derisa ky model të kthehet.

Trendi i Ethereum krahasuar me Bitcoin pas një pompe prej 20%.
Çmimi i Bitcoin kundrejt Ethereum

Përkundrazi, Litecoin çiftoi performancën e ulët fillestare në disa orë dhe filloi të tejkalojë ndjeshëm Bitcoin. Vlen të kujtohet se Litecoin ka shfaqur një presion të fortë blerjeje prej javësh tashmë. Për sa kohë që kjo tendencë vazhdon, blerja e LTC do të ofrojë një profil më të mirë të rrezikut se sa shumë monedha të tjera në treg.

Trendi rritës i Litecoin e tejkalon ndjeshëm Bitcoinin
Çmimi i Bitcoin kundrejt Litecoin

Në përgjithësi, këto janë konsiderata shumë të rëndësishme që mund t'ju ndihmojnë të merrni vendimin tuaj të tregtimit dhe të përmirësoni kthimet tuaja. Në veçanti, një dëshmi që mund të marrim për të analizuar këto grafiku është se për të përjetuar një trend të qëndrueshëm në rritje, Altcoins kanë nevojë për një periudhë paqëndrueshmërie të ulët në çmimin e Bitcoin, ashtu siç kishim në dy muajt e fundit.

Çmimi i Bitcoin kundrejt tregut Altcoin
Performanca e Altcoins që nga fillimi i 2019 kundrejt BTC

Pyetja kryesore tani është, nga do të shkojmë nga këtu? Është një tjetër Altasonason po vjen?

Sipas mendimit tim, një nga grafikët më të rëndësishëm në tregun e kriptove për momentin është mbizotërimi në përqindje i BTC mbi pjesën tjetër të monedhave në treg. Është thelbësore sepse tregon se tregu mund të jetë në udhëkryq. Gjatë dimri i kriptuar, dominimi u rrit ndjeshëm (Altcoins nuk performuan më mirë BTC), por kjo tendencë filloi të rikthehej duke filluar nga fillimi i 2019-ës, duke përputhur pothuajse në mënyrë të përsosur një tendencë rënëse historike në dominimin e tregut që vjen nga tregu i kaluar i ariut i vitit 2014.

Dominimi i tregut Bitcoin
% e BTC të tregut kundrejt Altcoin-ve të tjerë

Ky vëzhgim teknik mund të gjejë një konfirmim në faktin se shumë projekte pritet të fillojnë të japin rezultate të rëndësishme në muajt dhe vitet e ardhshme. Pra, është e sigurt të supozohet se dominimi duhet të zvogëlohet teorikisht edhe një herë kur të vijë cikli i ri i demit.

Ne jemi mesatarisht optimistë për të ardhmen e Altcoins dhe një portofol të larmishëm projekt të ndryshëm premtues mund të kthejë fitime shumë interesante. Nëse mendoni se po afron një kohë e favorshme për të blerë Altcoins, mund të vendosni lehtësisht një strategji akumulimi me Coinrule.

Së pari, zgjidhni shkëmbimin ku dëshironi të ekzekutoni rregullin tuaj dhe më pas zgjidhni kur dëshironi të ekzekutohet ky rregull. Kështu për shembull, le të themi se dëshironi që ai të funksionojë çdo ditë.

Në këtë pikë, këtu keni tre opsione:

  • për të zgjedhur një monedhë specifike
  • për të zgjedhur çdo monedhë të disponueshme në treg. Kini parasysh se mund të shtoni edhe një filtër shtesë, për shembull, për të përjashtuar të gjitha monedhat nën një kapak tregu specifik
  • për të zgjedhur ndonjë nga monedhat tuaja. Në këtë rast, ju do të shmangni shtimin e monedhave të padëshiruara në portofolin tuaj.

Një strategji mund të jetë grumbullimi i monedhave duke përfituar nga uljet e tyre të përkohshme për të blerë me çmime të përshtatshme. Ju mund të vendosni një rregull si ky këtu:

Strategji e automatizuar e tregtimit për të grumbulluar altcoin në ulje
Grumbulloni monedhat e mia në uljet e tyre

Sigurisht, të gjithë parametrat mund të personalizohen për të përmbushur nevojat dhe preferencat tuaja. Ju mund të shihni se sa e lehtë është të krijoni dhe konfiguroni strategjinë tuaj të automatizuar të tregtimit pikërisht atje.

Krijoni tani rolin tuaj dhe na tregoni nëse keni ndonjë pyetje ose keni ndonjë rregull veçanërisht emocionues për të ndarë!

Ndiqni ne në Twitter   Telegram për përditësime ditore dhe ide të reja tregtare!

TREGTONI SIGURT DHE BËNI KËRKIMIN TUAJ – KY NENI NUK PËRBËN ASNJË FORMË KËSHILLA INVESTIMEVE!