Pse janë ulur kriptomat
Tregtim i automatizuar i kriptove

Pse janë ulur kriptovalutat sot? Mbani qetësinë dhe menaxhimin e rrezikut

Tregtimi i kriptomonedhave më së shumti i ngjan ideve të fitimeve dhe rritjes së kapitalit. Megjithatë, në realitet, kjo vjen me paqëndrueshmëri dhe rrezik. Tregjet e kriptove janë të çrregullta, duke u luhatur vazhdimisht në çmim. Shumë të ardhur mund të hutohen kur, pas një rritjeje të qëndrueshme të çmimit, përfundimisht tendenca ndryshon. Kështu që, pse janë ulur kriptovalutat? 

Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje do të prezantojmë se si funksionojnë tregjet dhe faktorë të tjerë që përshkallëzojnë ndryshimin e trendit, si leva dhe likuidimi. 

Për më shumë këshilla se si të filloni me tregtimin e kriptomonedhave, mund të gjeni gjithashtu ky artikull interesante.

Në 6 muajt e fundit, Bitcoin dha përshtypjen se i vetmi drejtim i mundshëm ishte rritja, duke postuar rregullisht nivele të reja të larta të të gjitha kohërave. Ndërsa veprimi i çmimit u shpalos kohët e fundit, zbulimi i fundit dukej mjaft i dobët dhe tani po kthehet shpejt. Tregtarët kanë blerë ulje vetëm sepse kjo është gjithçka që duhet të bënin për gjashtë muaj për të përfituar nga fitimet. RSI jep një pamje të qartë të fuqisë aktuale të trendit. Ajo dobësohet në çdo këmbë të re lart.

Dobësimi i tendencës rritëse të Bitcoin

Si funksionojnë tregjet

Kur marrin pjesë në një treg të lirë si kripto, disa lloje investitorësh ndikojnë në funksionimin e tregjeve. Investitorët afatgjatë të durueshëm priren të grumbullohen. Ngadalë, por në mënyrë të qëndrueshme, çmimi fillon të rritet. Balenat dhe investitorët e mëdhenj rishpërndajnë portofolet e tyre, duke rritur kërkesën pa ndikuar shumë në ofertën. Më pas çon në një shpërthim çmimi, duke inkurajuar rrjedhjen e më shumë kapitaleve të freskëta. Flukset e reja hyrëse të kapitalit çojnë në rritje të çmimeve, duke bërë që investitorët të jenë më pak të ndjeshëm ndaj çmimeve. Meqenëse çmimi duket se nuk do të bjerë kurrë, investitorët rrisin levën dhe kapitalin në rrezik.

Ciklet e Tregut të Kriptove

Sapo bollëku arrin nivele të tepërta, çmimi rikthehet, duke çuar në likuidimin e atyre me levë të lartë. Këtu oferta mbipeshon kërkesën duke i ulur çmimet. Korrigjimi fillon të përshpejtohet dhe ato që u ekspozuan mbi panik shiten, duke bërë që çmimi të bjerë. Tregtarët afatshkurtër shesin spekulime mbi veprimin e çmimeve, ndërsa tregtarët afatgjatë akumulohen gradualisht në mënyrë më agresive në rënie. Kur presioni i shitjes zvogëlohet ndërsa shitësit shkarkojnë pozicionin më të leverazhuar, cikli mund të kthehet nga fillimi.

Leva dhe likuidimet

Shumë tregtarë përdorin levën për të rritur madhësinë e pozicioneve të tyre dhe për të rritur kthimet në tregjet e tyre. Leva është kur tregtarët përdorin argumentet e tyre si kolateral për të rritur madhësinë e pozicionit të tyre duke marrë hua fonde nga shkëmbimi. Kjo teknikë mund të zmadhojë fitimet, megjithatë, ajo gjithashtu rrit humbjet dhe rrit rrezikun e përgjithshëm të tregut. Kur tregtarët përdorin shkallë të lartë levash dhe tregu lëviz kundër tyre, shkëmbimet mbyllen në treg pozicionet ku marzhi nuk do të mbulojë më humbjet, duke shkaktuar likuidime. Kur lëvizjet e tregut janë ekstreme, më shumë tregtarë likuidohen menjëherë, duke e ulur çmimin edhe më poshtë.

Leva e tepërt është një nga arsyet kryesore pse kriptovalutat janë në rënie sot.

Një shembull i kohëve të fundit do të ishte kur çmimi i Bitcoin ra me 22% nga 21 në 23 shkurt, gjë që çoi në likuidimin e afërsisht gjysmë milioni tregjeve me vlerë totale prej 4.4 miliardë dollarë në të gjitha shkëmbimet e kriptove.

Referencë historike

Historia e Bitcoin nuk është e panjohur për rëniet e papritura të çmimeve në intervalin 20-30%. Në dhjetor të 2017, Bitcoin vendosi një nivel të ri historik prej 16,638 dollarësh; Kjo u pasua nga një korrigjim çmimi prej rreth 25%. Duke parë referencat historike, bëhet e qartë se korrigjimet prej 20% nuk ​​janë të zakonshme për një aktiv të paqëndrueshëm siç është Bitcoin. Midis 2017 dhe 2018, çmimi ra deri në 30% 9 herë, duke u rritur mbi 3000% në të njëjtën periudhë.

Bazat e Tregut të Kriptove

Shikimi i bazave të tregut të kriptomonedhave mund t'i ndihmojë tregtarët të kuptojnë se ku po shkon tregu. Një metrikë e rëndësishme që mund të konsiderohet një tregues për suksesin e tregjeve është vlera totale e bllokuar në Dapps të Financave të Decentralizuara. Kjo aktualisht qëndron në 38.52 miliardë dollarë dhe po vazhdon të rritet. Vlera totale e bllokuar tregon interesin për DeFi dhe adoptimi i kriptomonedhave po rritet.

Një tregues tjetër është Hashrate i BTC, i cili është më i larti ndonjëherë. Kjo tregon se rrjeti Bitcoin është më i sigurt se kurrë. Për më tepër, duke treguar se ka shumë njerëz që minojnë në këtë moment. Së bashku me faktin se më shumë institucione po hyjnë në tregun e Bitcoin, i siguron tregtarët se bazat e forta mbështesin rritjen e çmimit.

Bitcoin Hashrate. Burim

Menaxhimi i rrezikut

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për tregtimin e kontratave të së ardhmes ose spotin, është gjithmonë thelbësore të praktikoni menaxhimin e shëndoshë të rrezikut. Gjatë cikleve rritëse, investitorët priren t'i dorëzohen emocioneve dhe fillojnë të besojnë se aktivi në të cilin po investojnë nuk do të ulet kurrë në çmim, pavarësisht nga supozimet e dikujt në lidhje me koston e investimit ose besimin e tyre në potencial.

Praktika e menaxhimit të rrezikut duke investuar vetëm atë që mund të përballoni për të humbur është thelbësore. Mënyra më e thjeshtë për të mbrojtur fondet tuaja edhe në një trend rritës është të keni një ndalesë humbjeje. Një stop-humbje mbron fondet tuaja në rast të një ndryshimi. Një tjetër opsion është përdorimi i kontratave të së ardhmes për të shitur kriptomonedha për të përfituar nga rënia e çmimit.

me Coinrule, është e lehtë për të kapur mundësitë nga ana negative, ashtu si kur tregu ka tendenca në rritje.

Strategjia e shitjes së shkurtër të Bitcoin Aktivizohet Coinrule

Merrni masa kur

Kuptimi i tregjeve të kriptomonedhave i lejon tregtarët të kenë strategji dhe të ndërmarrin veprime në përputhje me rrethanat. Përdorimi i një mjeti automatizimi tregtar si p.sh Coinrule i lejon tregtarët të ekzekutojnë strategjitë e tyre në mënyrë të shpejtë dhe në kohë gjatë lëvizjeve të tregut. Nisja e një rregulli të thjeshtë ndalimi ose akumulimi, siç është ai që shihet më poshtë, mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm gjatë një ndryshimi çmimi.

Ky rregull është vendosur të shesë Bitcoin kur çmimi ulet me 4% dhe më pas të blejë kur çmimi të bjerë më tej. Kështu, duke mbrojtur fondet tuaja dhe duke rritur gjithashtu numrin e argumenteve të mbajtura. Rregulla të tilla i lejojnë tregtarët të menaxhojnë me lehtësi dhe efikasitet rrezikun e tyre pa ndjekur vazhdimisht çmimet.

Strategjia e Menaxhimit të Riskut On Coinrule

Ndërmarrjet kryesore

  • Tregjet e kriptomonedhave funksionojnë në mënyrë ciklike dhe emocionet janë një faktor shtytës në ciklet e kriptomonedhave. Ndërsa çmimet rriten, investitorët fillojnë të FOMO në aktiv duke i rritur çmimet dhe duke mbivlerësuar veten. Kjo përfundimisht çon në një korrigjim të mprehtë ku shumë tregtarë i shesin aktivet dhe rivendosin ciklin që investitorët afatgjatë të fillojnë të grumbullojnë sërish.
  • Shumë tregtarë hapin pozicione me levë të lartë. Gjatë lëvizjeve të mprehta të tregut, duhet të mbyllin pozicionet e tyre për shkak të likuidimeve. Kjo e shtyn të përkeqësojë edhe më shumë përmasat e rënies së çmimit.
  • Historia përsëritet. Korrigjimet prej 20-30% janë tipike për aktivet e paqëndrueshme si Bitcoin. Ne kemi parë rënie të ngjashme me atë që kemi parë disa herë në ciklet e mëparshme të Bitcoin Bulls. 
  • Ngjashëm me çdo treg, tregu i kriptomonedhave ka bazat e tij. Megjithatë, metrikat janë të ndryshme nga tregjet e tjera. Një metrikë e tillë është vlera e kyçur në Defi, e cila tregon interesin për Financat e Decentralizuara.