NFT

Lojërat NFT të diskutuara

NFT-të kanë revolucionarizuar teknologjinë dixhitale, veçanërisht në industrinë e lojërave. Lojërat NFT (të njohura edhe si lojëra luaj-për-fitim ose P2E) u lejojnë lojtarëve të fitojnë vlerë reale duke luajtur. Ky artikull do të diskutojë lojërat NFT, konceptin e NFT, përfitimet e tij dhe disa shembuj të njohur të lojërave që po formësojnë të ardhmen e lojrave.

Çfarë është NFT?

Shenjat jo të këmbyeshëm (NFT) janë aktive dixhitale unike që përfaqësojnë pronësinë ose origjinalitetin e një artikulli ose një pjese të përmbajtjes duke përdorur teknologjinë blockchain. NFT-të, ndryshe nga kriptovalutat si Bitcoin ose Ethereum, të cilat mund të tregtohen një për një, janë unike dhe të pandashme, me vlerën dhe atributet e tyre. NFT-të mund të përdoren në shumë skenarë. Për shembull, ato mund të shërbejnë si asete dixhitale për një lojë video, kripto-art koleksionues ose objekte të botës reale si pasuritë e paluajtshme.

Karakteristikat kryesore të NFT-ve

 1. Unike: çdo NFT ka informacion ose meta të dhëna unike që e dallojnë atë nga çdo NFT tjetër. Kjo veçanti është ajo që e bën çdo shenjë "të pandryshueshme".
 2. Pronësia dhe dëshmia e autenticitetit: NFT-të ruhen në një blockchain, i cili është një libër dixhital i decentralizuar. Kjo siguron prova të verifikueshme të pronësisë dhe autenticitetit, duke siguruar që aktivi është origjinal dhe historia e tij e pronësisë është transparente.
 3. Pandashmëria: NFT-të nuk mund të ndahen në njësi më të vogla. Ato janë njësi të tëra që mund të blihen, shiten ose tregtohen në tërësi.
 4. Ndërveprimi: NFT-të mund të përdoren në platforma dhe aplikacione të ndryshme. Për shembull, një NFT që përfaqëson një vepër arti dixhital mund të shfaqet në galeri të ndryshme virtuale ose të tregtohet në tregje të ndryshme.

Përdorimet e zakonshme të NFT-ve

 • Arti dixhital
 • collectibles
 • kumar
 • Pasuri të paluajtshme virtuale
 • Muzikë dhe argëtim
 • Emrat e domainit

 

Artikuj të ngjashëm: Lojërat më të mira NFT në 2021

 

Çfarë janë lojërat NFT?

Lojërat NFT, të njohura gjithashtu si argumente jo të këmbyeshme (NFT), janë një lloj loje dixhitale që i integron këto argumente në lojën e saj dhe sistemin ekonomik. Falë teknologjisë blockchain, këto lojëra u mundësojnë lojtarëve të tregtojnë dhe të fitojnë artikuj dixhitalë unikë që kanë vlerë reale. Lojërat NFT janë të ndryshme nga lojërat tradicionale, ku zhvilluesi kontrollon monedhat dhe artikujt në lojë. NFT-të kanë krijuar një prirje të re emocionuese në blockchain dhe kripto hapësirë. NFT-të e fazës së hershme çuan në zhvillimin e lojërave NFT dhe lojërave të luajë për të fituar. Game-fi është një fushë e re që kombinon financat dhe lojërat për të ofruar mundësi për të fituar të ardhura përmes lojërave.

Me NFT-të, ka shumë mënyra për të fituar. Modeli tradicional i fitimit të parave përmes lojërave përfshin gjetjen, mbarështimin ose fitimin e koleksioneve të rralla. Megjithatë, lojtarët kanë mundësinë të provojnë modele të tjera. Play-to-earn është një nga prototipet që ka fituar shumë popullaritet.

 

Karakteristikat kryesore të lojërave NFT

 1. Pronësia e vërtetë: Lojtarët kanë pronësinë e plotë të artikujve, personazheve dhe aseteve brenda lojës, të cilat përfaqësohen si NFT në blockchain. Kjo do të thotë që lojtarët mund të blejnë, shesin dhe tregtojnë këto artikuj pavarësisht nga loja.
 2. Modeli i lojës për të fituar: Lojërat NFT shpesh përfshijnë një model lojë-për-fitim, ku lojtarët mund të fitojnë kriptovaluta ose NFT duke përfunduar detyrat, duke fituar beteja ose duke arritur piketa brenda lojës.
 3. Ndërveprimi: Shumë asete NFT mund të përdoren në lojëra dhe platforma të ndryshme, duke rritur dobinë dhe vlerën e tyre.
 4. Mungesa dhe origjina: Blockchain siguron që NFT-të janë unike dhe të pakta, dhe historia e pronësisë dhe transaksioneve të tyre janë transparente dhe të verifikueshme.

 

Përfitimet e lojërave NFT

 1. Mundësitë ekonomike: Lojtarët mund të fitojnë para në botën reale duke luajtur lojën dhe duke tregtuar NFT, duke krijuar mundësi të reja ekonomike dhe duke nxitur lojën.
 2. Përvoja e përmirësuar e lojërave: Aftësia për të zotëruar dhe tregtuar artikuj unikë mund ta bëjë përvojën e lojës më tërheqëse dhe shpërblyese.
 3. Ndërtimi i komunitetit: Lojërat NFT shpesh nxisin komunitete të forta ndërsa lojtarët bashkëpunojnë, tregtojnë dhe konkurrojnë brenda ekosistemit të lojës.
 4. Potenciali i investimit: NFT-të e rralla dhe të dëshirueshme mund të vlerësohen me kalimin e kohës, duke ofruar mundësi investimi për lojtarët dhe koleksionistët.

 

Fito NFT duke luajtur lojëra

Përdoruesit mund të fitojnë para duke luajtur NFT-të që i lejojnë ata të luajnë. Ndërsa lojtarët luajnë më gjatë, ata do të marrin më shumë argumente, si dhe NFT. Shenjat mund të përdoren në lojë ose të shiten në shkëmbime. Kjo modeli i lejon përdoruesit të fitojnë NFT dhe argumente në një mënyrë të qëndrueshme.

Axie Infinity është një nga lojërat më të njohura NFT për të luajtur për të fituar. Përdoruesit duhet ose të blejnë 3 "Axies" (kafshët shtëpiake të lojës si Pokémon) si një investim fillestar ose të marrin një bursë për të filluar të luajnë.

Çmimet për Axies ndryshojnë dhe mund të arrijnë deri në 200 dollarë USD. Pasi një përdorues të ketë gjetur një grup fillestar dhe të përfundojë sfidat dhe detyrat, ai do të fitojë Smooth Love Potion (SLP), një shenjë ERC-20 që mund të shkëmbehet në shkëmbime.

Çfarë është një NFT në lojë?

NFT-të në lojë janë një tjetër burim të ardhurash për lojërat NFT. Përdoruesit mund të fitojnë NFT të koleksionueshme në lojë, në krahasim me tokenat e këmbyeshëm si SLP e Axie.

Këto koleksione kanë vlera të ndryshme në varësi të faktit nëse ato janë kozmetike, të rralla ose të dobishme brenda lojës. CryptoKitties është një shembull i një NFT në lojë. Mbledhja e NFT-ve në lojë është baza e tyre e vetme. Në NFT-të më të fundit, disponohen si NFT-të në lojë ashtu edhe modelet e luajtjes për të fituar.

Lojëra të njohura NFT

Shumica e lojërave NFT janë ndërtuar mbi Zinxhir i zgjuar Binance Ethereum. Disa lojëra bazohen në lojëra video tradicionale, por shumica fokusohen në NFT. Lojëra të tjera të bazuara në NFT po shfaqen.

1. Sorare

sorare përbëhet nga një lojë fantazi futbolli ku mund të tregtoni dhe grumbulloni futbollistë të jetës reale.

Përdoruesi mund të ndërtojë një ekip futbolli me pesë lojtarë duke blerë ose duke përdorur karta të shënjuara. Sa herë që një lojtar fiton, shënon një gol ose përfundon një ngjarje, ai mund të rritet niveli dhe të fitojë më shumë pikë.

2. Zotat e zhveshur

Zotat e zhveshur, një lojë tregtare NFT e ndërtuar duke përdorur Ethereum, është shumë e ngjashme me "Magic: The Gathering" dhe "Hearthstone". Lojtarët ndërtojnë kuvertën e tyre bazuar në forcat dhe fuqitë që kanë për të luftuar lojtarët e tjerë. Sa më shumë që lojtari fiton, aq më shumë artikuj fitojnë për të shitur ose përdorur.

Flux mund të fitohet duke luajtur disa lojëra të renditura si Gods Unchained. Ju mund të përdorni Flux për të krijuar karta të fuqishme NFT. Lojtarët mund t'i shesin ato ose të blejnë letra të reja për të vazhduar ciklin.

3. Koleksionet e Binance NFT

Me NFT Mystery Boxes dhe Partneritetet e Koleksionit, Tregjet NFT në Binance ofrojnë një përvojë lojrash NFT për përdoruesit. Artistët dixhitalë dhe lojërat NFT janë të gjitha të mundshme. Çdo kuti misterioze përfshin një NFT të zgjedhur rastësisht nga raritet dhe koleksionet e ndryshme. Përdoruesi mund të hapë kutinë e misterit dhe të zbulojë NFT ose ta shesë atë përpara se ta hapë. Koleksionet NFT përbëhen nga NFT ose kuti misterioze të përqendruara në një temë të veçantë. Koleksione Game-fi Mystery Box, të cilat përfshijnë:

Binance Luaj për të fituar

 • Koleksioni MOBOX: E ndërtuar në BSC, kjo platformë kombinon NFT-të dhe bujqësinë e rendimentit DeFi. Kutitë e misterit NFT përfshijnë MOMO NFT që kanë fuqi të rastësishme hashing në platformën MOBOX.
 • Koleksioni Im Neighbor Alice My Neighbour Alice është një lojë virtuale ndërtimi. Kjo lojë përfshin kozmetikë NFT. Vetëm artikujt kozmetikë janë të përfshirë në kutitë e misterit të koleksionit. Ato do të vlerësohen nga përdoruesit dhe do të shiten në tregun sekondar.

Përfundim

Ekosistemi i lojës NFT është një koleksion koleksionesh dixhitale që kanë rregulla për t'i lejuar lojtarët të ndërlidhen. NFT-të vlerësohen nga përdoruesit ose për grumbullueshmërinë ose për dobinë e tyre. Game-fi është një industri lojrash që ka ndryshuar mënyrën e blerjes dhe përdorimit të NFT-ve. Lojërat NFT përfaqësojnë një risi të rëndësishme në industrinë e lojrave, duke kombinuar argëtimin me mundësitë ekonomike. Duke përdorur teknologjinë blockchain, këto lojëra ofrojnë pronësi të vërtetë të aseteve dixhitale, një model lojë-për-fitim dhe potencial për shpërblime financiare në botën reale. Teksa teknologjia dhe dinamika e tregut vazhdojnë të evoluojnë, lojërat NFT ka të ngjarë të luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në të ardhmen e argëtimit dixhital.

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

DISCLAIMER
Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.