Kryqi i Artë Tregu i Demit të Kriptove 2020
Botat e tregtimit Këshilla tregtare

Tregu Crypto Bull është këtu – Këshilla tregtimi për një vrapim të vitit 2020

Ndërsa ne ecim përpara në vitin 2020, ndjesia është se tregu po rritet falë ndjenjës së gjerë, por deri më tani ende të butë optimiste, të cilën investitorët e kanë dëshiruar për një kohë të gjatë. 2020 mund të jetë vërtet viti i një tregu të ri Crypto Bull.

2018 dhe 2019 kanë qenë vite shumë të vështira për tregtarët. Gjatë kësaj kohe, vetëm gjatë tre muajve, tregu i kriptove ka tregtuar me një trend të qartë rritës, midis prillit dhe qershorit 2019. Tregtarët dhe investitorët kanë qenë në depresion për aq kohë sa shumë u hodhën në peshqir, duke hequr dorë. Ju duhet një menaxhim solid i rreziqeve të përfshira dhe i emocioneve tuaja për t'i mbijetuar kushteve të tilla të vështira.

Jeni ende këtu? A vazhdoni të tregtoni Crypto? A mendoni akoma se Bitcoin është këtu për të qëndruar?

Epo, lavdi për ju! Ju i mbijetuat tregut më të gjatë të ariut të kriptove deri më tani, kështu që meritoni më të mirën nga tregu i ardhshëm Bull.

Ata thonë se ajo që nuk të vret të bën më të fortë. Kjo vlen për Biologjinë, Biznesin, Tregjet Financiare dhe me siguri edhe Crypto-n.

2017 tërhoqi tregtarë, qëllimi i vetëm i të cilëve ishte të pasuroheshin shpejt. Ata u bënë të pangopur dhe u bllokuan duke blerë pjesën e sipërme. Por faji i tyre më i madh ishte që nuk kishin përjetuar tregjet e mëparshme të ariut. Tregtarët më me përvojë e dinin se duhen vite për të arritur majën dhe gjithçka mund të shpërthejë brenda pak ditësh.

Kujdesuni për përvojën tuaj sepse kjo do të përfaqësojë një avantazh të vlefshëm që do të keni ndaj atyre që do t'i qasen tregtisë së kriptove për herë të parë në muajt e ardhshëm.

Në anën tjetër, nëse jeni një nga ata që bëjnë hapat e parë në Crypto, këtu janë disa këshilla dhe këshilla tregtare që do t'i gjeni të dobishme.

A jemi tashmë në një treg Crypto Bull?

Ka shumë shenja teknike që tregojnë se duke parë grafikun e Bitcoin nga nivelet më të ulëta në dhjetor 2018, ne mund të njohim qartë një fazë fillestare të akumulimit, një tendencë të qëndrueshme dhe të shfrenuar në rritje të ndezur nga shpërthimi i rezistencave kritike në 4000 dhe 6100 USD, dhe një tendencë rënëse e zgjatur nga maja lokale në 14000 USD.

Tre faza kryesore të trendit të Bitcoin gjatë 2019

Përmirësimi i çmimeve filloi në korrik 2019 është një ndryshim për të gjithë ata që FOMO bëri shpërthimin e parë në prill. Megjithatë, çmimi as nuk iu afrua asaj ku ishte çmimi në mars dhe mezi arriti rezistencën e mëparshme në 6100 USD. Kjo është një provë domethënëse që ne ende mund të supozojmë me siguri se një treg i ri i rritjes së kriptove filloi në prill dhe se ky cikël është ende duke vazhduar në rrugën e duhur.

Bitcoin mezi e kapërceu 61,8% përmirësimin e Fib nga nivelet më të ulëta në majën lokale

A është kjo një Alt-Spring?

Kur bëhet fjalë për tregun e gjerë të Altcoin, duket sikur është ende në një fazë më të hershme të ciklit sesa Bitcoin. Mesatarisht, çmimi i pjesës më të madhe të Altcoins mbeti ndjeshëm, veçanërisht gjatë gjysmës së dytë të 2019-ës, por kjo do të thotë gjithashtu se marzhi për rritjen e mundshme të çmimeve është më i madh. Në veçanti, disa monedha duken të forta si nga pikëpamja e çmimit ashtu edhe nga pikëpamja themelore.

Këtu mund të lexoni më shumë rreth monedhave tona të preferuara në 2020.

Dominimi i Bitcoin theu një linjë të tendencës kryesore afatgjatë

Dominimi i Bitcoin u thye poshtë vijës së trendit që fillon nga maja e tregut të mëparshëm të rritjes në janar 2018. Ky sinjal përfaqëson një të dhënë magjepsëse të asaj që ka të ngjarë të vijë më pas. Sapo momenti i çmimeve për Altcoins të konsolidohet dhe tregtarët dhe investitorët fitojnë besim në trend, kjo do të ndezë një presion të madh blerjeje. Kjo frika e mungesës do të ushqehet nga tre elementë kryesorë.

  • të gjithë ata që shitën duke pësuar humbje të konsiderueshme tani do të përpiqen të shmangin blerjen me çmime më të larta. Ndërsa çmimi do të rritet gjithnjë e më shpejt, për fat të keq, shumë do të detyrohen të blejnë me çmime nën optimale.

  • të ardhurit do të tundohen nga potenciali i madh për rritjen e çmimeve dhe fitimet e shpejta. Ky besim i lartë në një trend të qëndrueshëm rritës do t'i bëjë ata më pak të ndjeshëm ndaj çmimit dhe për këtë arsye të gatshëm për të paguar çmime më të larta.

  • Më pak shitës do të jenë të disponueshëm në treg. Rezistenca e çmimeve do të jetë më e dobët pasi shumë shitës nuk do të jenë të gatshëm të tregtojnë. Ndërsa çmimi rritet ndjeshëm, do të ketë më shumë nxitje në blerje sesa në shitje. Oferta më e vogël e monedhave dhe kërkesa më e fortë janë përbërësit perfekt për një treg kripto bull.

Kur HËNË?

Gjithçka që tha, fitimi në një treg të kriptove Bull është ndoshta më i lehtë sesa gjatë një tregu bear, por kjo nuk do të thotë se gjithçka do të jetë e qetë dhe e qetë.

Ideja që kriptovalutat do të arrijnë më në fund në Hënë, duke përdorur zhargonin më të përshtatshëm tregtar, do të thotë që çmimi do të arrijë objektivin e këtij cikli tregu. Kjo do t'i lejojë tregtarët të nxjerrin fitimin e tyre, të lënë punën e tyre dhe të pensionohen në plazhet tropikale duke pirë margarita. Fatkeqësisht, kjo është utopi e pastër!

Edhe gjatë fazës më optimiste të një tregu të rritjes së kriptove, tundimi për të shitur për të siguruar fitimin do të jetë i fortë. Rritja e çmimeve dhe rëniet e papritura do të jenë të frikshme dhe ky tundim do t'ju shtyjë të shesni. Gjithmonë vlen të vihet re se gjatë 2015 dhe 2017 çmimi i Bitcoin u ul mbi 30% 6 herë midis 2015 dhe 2017 ndërsa u rrit rreth 900% gjatë së njëjtës periudhë.

Shkundjet periodike gjatë një Tregu Crypto Bull

Shitja është një qasje e zgjuar, gjithashtu gjatë një tendence të fortë rritëse. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të planifikoni se kur ta bëni atë paraprakisht, kështu që nuk keni nevojë të nxitoni shitje me zjarr kur kushtet nuk janë optimale. Ndërtimi i një plani të automatizuar tregtimi mund t'ju ndihmojë me këtë.

Përjashtimi i elementeve emocionale nga plani juaj i tregtimit mund të përmirësojë vetëm rezultatet tuaja.

Gëzoni udhëtimin!

Gjithashtu, përfitoni periodikisht nga fitimet tuaja. Është mënyra e duhur për të menaxhuar rrezikun e portofolit tuaj gjatë një tregu të rritjes së kriptove. Ju mund të riinvestoni më vonë në kohën e rënies së çmimit ose thjesht të merrni para për të shlyer disa borxhe ose për të investuar në aktive të tjera.

Gjëja më e rëndësishme që duhet mbajtur parasysh është shuma e investimit tuaj që do të shisni. Bazuar në aversionin dhe nevojat tuaja ndaj rrezikut, planifikoni paraprakisht shumën e ekspozimit të kapitalit që dëshironi të vazhdoni të investoni në Crypto dhe sa, në vend të kësaj, dëshironi të shisni periodikisht kur të arrihen objektivat specifikë të çmimeve.

Mos harroni kurrë se sa më shumë të qëndroni të investuar në Crypto pa shitur, aq më shumë do të rritet shuma e fitimit të përgjithshëm falë efekt i përbërë. Në të njëjtën kohë, ka më shumë rrezik të mbeteni të mbërthyer me një qese relativisht të madhe monedhash, çmimi i të cilave ra shumë shpejt për t'ju lejuar të realizoni njëfarë fitimi në pozicionin tuaj.

Një kohë mjaft interesante i pret tregtarët e Crypto në muajt e ardhshëm. Tregu do t'u japë mundësi të mëdha atyre që do të jenë të gatshëm t'i kapin. Lexoni këtu rreth pesë këshilla të tjera tregtare se si të përfitoni më të mirën e një tregu të demit Crypto.

Ju mund t'i vini në praktikë këto këshilla tregtare duke ndërtuar një strategji të automatizuar tregtare me Coinrule. Krijo rregullin tënd tani!

Tregtoni të sigurt!