Këshilla tregtare

Tregtimi i kokës kripto: Bazat

Tregtimi i kokës njihet gjithashtu si "scalping" dhe është një teknikë tregtare që ju lejon të fitoni fitime në mënyrë të përsëritur gjatë një periudhe të shkurtër kohore. Scalping është një strategji popullore për tregtimin e kriptomonedhave. Ai përdor paqëndrueshmërinë e tregut të kriptove për të gjeneruar fitime të rregullta afatshkurtra. Tregtarët e lëkurës së kokës njihen gjithashtu si skalper. Ata kërkojnë të përfitojnë nga luhatjet e vogla të çmimeve. Qëllimi kryesor i strategjisë është të realizojë fitime të moderuara afatshkurtra dhe të shtrëngojë humbjet e ndalimit brenda një periudhe të shkurtër kohore.

Çfarë është scalping në tregtimin e kriptomonedhave?

Tregtia e kokës lejon tregtarët e kriptove të fitojnë para duke përfituar nga ndryshimet e vogla të çmimeve në asetet e tyre kripto. Kjo mund të bëhet brenda minutave ose sekondave.

Scalpers janë të interesuar për asete me paqëndrueshmëri të lartë dhe vëllime të mëdha tregtare. Është një mënyrë inovative për të bërë fitime në vend me rrezik të ulët nga aktivet e paqëndrueshme.

Scalping nuk është për të gjithë. Scalping kërkon saktësi, të avancuar cryptocurrency njohuri, ekspertizë tregu dhe përvojë me aktivet e paqëndrueshme.

Si gjenerojnë fitim Scalpers?

Analiza Teknike (TA) lejon skalperët të krijojnë strategjitë e tyre të personalizuara duke analizuar tregun në kohë reale.

Të gjithë tregtarët do të jenë ende në gjendje të përfitojnë nga disa nga parimet themelore që rregullojnë skalping.

Analiza Teknike është një mënyrë që tregtarët të studiojnë dhe të mësojnë rreth sjelljes së tregut. Gjithashtu i lejon ata të kuptojnë lëvizjet e kaluara të çmimeve të aktiveve dhe të bëjnë parashikime. Skalperi mesatar shpenzon 5-10 minuta në të gjithë procesin.

5-minuta afati është bërë një strategji popullore sepse lejon një analizë të qartë dhe rrit parashikueshmërinë në skalping.

Dy metoda kryesore të tregtimit të kriptoskalping janë:

Tregtimi manual i kriptove

Scalping manual është një formë e tregtimit manual ku tregtarët monitorojnë nga afër tregun dhe lëvizjen e çmimeve të një aktivi. Për të maksimizuar fitimet, tregtarët duhet të ndjekin lëvizjet e tregut dhe të marrin vendime të menjëhershme për hapjen dhe mbylljen e pozicioneve.

Tregtimi i automatizuar i kriptove

Tregtimi i automatizuar është një formë e tregtimit të automatizuar ku tregtarët shkruajnë një program për të analizuar rreziqet dhe më pas ekzekutojnë tregtinë për ta.

Scalping është një aftësi që kërkon tregtim manual dhe automatik. Ai gjithashtu kërkon njohuri intuitive dhe një kuptim të plotë të tregut të kriptove.

Cila është periudha më e mirë kohore për Scalp Crypto?

"Vëllimi i tregtimit", ose numri i përgjithshëm i tregtimeve të ekzekutuara, është ajo që i referohet një afati kohor i skalping. Strategjia për scalping kripto gjithashtu luan një rol. Scalpers preferojnë grafikët që janë të gjata 5-30 minuta.

Scalping Pro

 • Shumë fitimprurëse, veçanërisht për tregtarët me përvojë.
 • Me kalimin e kohës, fitimet e vogla mund të shtohen në një shumë të konsiderueshme.
 • Tregtarët e vegjël dhe fillestarë mund të tregtojnë me më pak rrezik.
 • Luhatjet e tregut mund të gjenerojnë fitime pa pasur nevojë që tregu të lëvizë në ndonjë drejtim të caktuar.

Të këqijat e skalimit

 • Kërkon një minimum tregtie për të prodhuar fitime të konsiderueshme.
 • Kostoja e përgjithshme e transaksioneve rritet sepse tregtarëve u kërkohet të paguajnë komisione të shumta.
 • Ai kërkon kohë dhe kërkon përqendrim dhe saktësi të lartë.

Treguesit Crypto Scalping

Mesatarja në lëvizje (MA)

La MA tregon lëvizjen e çmimit të aktivit gjatë një periudhe të caktuar. SMA (Simple Moving Average), EMA (Mesatarja lëvizëse eksponenciale), dhe tregues të tjerë ofrojnë informacion të dobishëm për ndryshimet e fundit të çmimeve.

Mbështetje dhe Rezistencë

këto Nivelet mund t'ju ndihmojë të ekzekutoni shpejt një tregti.

"Niveli i Mbështetjes" është faza kur çmimi ka ndaluar së lëvizuri në rënie dhe ka filluar të lëvizë lart. "Niveli i Rezistencës" është pika ku çmimi ndalon së ngrituri dhe fillon të bjerë.

Index Forca Relative

Indeksi i Forcës relative RSI përdoret për të përcaktuar pikat më të mira të hyrjes dhe daljes. Është një mënyrë e mirë për të përcaktuar performancën e përgjithshme dhe trendin e çmimit të një aktivi.

Këshilla për Scalping Crypto

 1. Mësoni të tregtoni - Filloni me një Demo llogari. Rekomandohet hapja e një llogarie tregtare demo, veçanërisht për tregtarët e rinj.
 2. Mblidhni informacion - Mësoni teknikat e ndryshme të skalping, shkëmbimet e kriptomonedhave' tarifat, reputacioni i aseteve në treg, lëvizjet e çmimeve, sjellja e tregut, etj. Ju gjithashtu mund të bashkoheni me tonin komuniteti kripto-tregtar ose merrni një kurs për të mësuar bazat.
 3. Njihuni me mjetet e tregtimit. hulumtim treguesit teknikë, dhe aplikacione të tjera të tilla si robotët e tregtimit, grafikët dhe Coinrule GPT që mund të ndihmojnë në ekzekutimin e tregtisë.

Udhëzues për fillestarët për Crypto-Scalping

Këtu janë disa hapa për t'ju ndihmuar të filloni me tregtimin e kripto-scalping.

 • Zgjidhni çiftin e duhur tregtar. Përpara se të zgjedhin çiftin e tregtimit, tregtarët duhet të kuptojnë likuiditetin e vëllimit të tregtimit të aktivit, paqëndrueshmërinë e çmimeve dhe historinë e tregtimit.
 • Zgjidhni një shkëmbim që është në përputhje me aktivet - Zgjidhni një platformë për t'i mbështetur ata. Është gjithashtu e rëndësishme të merren parasysh reputacioni dhe kostot e tregtimit të shkëmbimit të kriptove.
 • Zgjidhni mjetet e tregtimit. Tregtimi manual mund të marrë kohë dhe kërkon shumë njohuri për tregtimin e kriptove, gjë që është dërrmuese për fillestarët. Mjetet e tregtimit si p.sh bot i automatizuar i tregtimit mund të ndihmojë tregtarët të marrin vendime më të mira.
 • Zgjidhni një strategji tregtare. Tregu ofron shumë të ndryshme strategjitë tregtare. Zgjidhni një strategji tregtare që i përshtatet qëllimeve tuaja.

Strategjitë e Scalping Crypto

Ka disa lloje të strategjive të tregtimit të scalping.

Tregtia në varg

Tregtari duhet të identifikojë gamën e çmimeve brenda së cilës ai do të blejë dhe/ose shesë aktivin. Ideja është të blihet aktivi me një çmim të ulët dhe më pas ta shesë atë për të përfituar kur vlera e tij rritet.

Scalpers duhet të dinë kur të shesin dhe me çfarë çmimi.

Shitje e njëkohshme në disa tregje

Scalpers mund të fitojnë para nga arbitrazhi diferenca e çmimit midis blerjes dhe shitjes së të njëjtit aktiv në tregje të ndryshme të kriptove. Tregtimi i arbitrazhit kripto mund të ndahet në dy kategori:

Arbitrazh hapësinor 

Për të zbutur rrezikun, tregtari hap njëkohësisht pozicione të shkurtra dhe të gjata në shkëmbime të ndryshme kriptosh.

Arbitrazhi i çiftëzimit 

Ajo kryhet në një platformë të vetme, në vend të shkëmbimeve të ndryshme. Tregtarët përpiqen të shkurtojnë aktivin kryesor të çiftit tregtar.

Veprimi Çmimi

Strategjitë e veprimit të çmimeve përfshijnë vëzhgimin e çmimeve të kriptove, analizimin e rezistencës së çmimeve dhe verifikimin e afateve kohore.

Tregtimi i Marzhit me Levë

Tregtimi i marzhit ose tregtimi me levë i lejon tregtarët të rrisin fitimet e tyre duke përfituar nga luhatjet e çmimeve të tregut. Leva është raporti i shumës së kërkuar për të hapur një pozicion dhe shumës që tregtari mund të tregtojë.

Përfundim

Crypto scalping është një strategji tregtare me intensitet të lartë dhe dinamike që tërheq tregtarët që kërkojnë të përfitojnë nga luhatjet e vogla të çmimeve në tregjet e kriptomonedhave. Është një strategji që mund të sjellë fitime të shpejta, por gjithashtu kërkon shumë vëmendje, kohë dhe njohuri teknike. Tregtarët që po shqyrtojnë skalping duhet të jenë të vetëdijshëm për rreziqet dhe sfidat që lidhen me të. Ata gjithashtu duhet të kenë një kuptim të mirë të dinamikës së tregut dhe analizës teknike.

 

 

Ndiqni kanalet tona zyrtare sociale: 

Facebook      Instagram      X      YouTube 

 

 

DISCLAIMER
Ne nuk jemi analist apo këshilltar investimesh. Çdo informacion që ne ofrojmë në këtë artikull është thjesht për qëllime udhëzuese, informative dhe edukative. Të gjitha informacionet e përfshira në këtë artikull duhet të verifikohen dhe konfirmohen në mënyrë të pavarur. Ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë humbje ose dëmtim të shkaktuar në varësi të një informacioni të tillë. Ju lutemi, kini parasysh rreziqet që lidhen me tregtimin e kriptomonedhave.